Ziare.com

Google risca o amenda de 10 milioane de dolari

de Constantin Pescaru
Miercuri, 09 Mai 2012, ora 00:43

   

Google risca o amenda de 10 milioane de dolari
Google risca sa primeasca amenda maxima de la Comisia Federala de Comert (FTC), de peste 10 milioane de dolari, in urma scandalului in care compania a fost acuzata ca ii spioneaza pe utilizatorii browserului Safari, folosit pe dispozitivele Apple, pentru a vinde datele firmelor de publicitate.

Joaquin Almunia, responsabilul cu politica anti-trust a Uniunii Europene, a amanat decizia cu privire la acuzatiile aduse companiei Google, care ar fi trebuit luata la sfarsitul lunii aprilie, noteaza Bloomberg.

El a declarat ca "nu exista un termen limita" pentru a judeca aceste acuzatii.

Purtatorul de cuvant al Google, Chris Gaither, a declarat ca compania este dispusa sa coopereze cu FTC pentru a oferi orice informatie.

Gigantul IT a fost acuzat ca a violat politicile de confidentialitate, prin instalarea unor cookie-uri, folosite pentru autentificare precum si pentru urmarirea comportamentului utilizatorilor, in browser-ul Safari de pe telefoanele si tabletele produse de Apple.

Acestea erau folosite de Google pentru a obtine, in mod legal, informatii personale ale utilizatorilor, care erau vandute, ulterior, firmelor de publicitate.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1162 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor