Ziare.com

Google va crea retele wireless pentru un miliard de utilizatori

de Teodora Bodeanu
Duminica, 26 Mai 2013, ora 20:40

   

Google va crea retele wireless pentru un miliard de utilizatori
Google intentioneaza sa creeze retele wireless la care sa se poata conecta peste un miliard de persoane la Internet, care, in prezent, nu beneficiaza de acces.

Retele wireless ar deservi zone din Africa sub-sahariana si Asia de sud-est, in zonele din afara marilor orase, unde conexiunile la Internet nu sunt disponibile, potrivit unei surse citate de Wall Street Journal.

Google va colabora cu societatile de telecomunicatii si furnizorii de echipemente de pe plan local si va crea modele de business pentru dezvoltarea retelelor. Deocamdata, nu se stie daca exista deja contracte in acest sens, potrivit surselor.

Un purtator de cuvant al Google a refuzat sa discute pe acest subiect.

Sursele sustin ca, in unele cazuri, Google intentioneaza sa utilizeze undele rezervate televiziunilor, insa doar daca acest lucru va fi permis de autoritatile de reglementare in telecomunicatii din tarile respective.

Compania a inceput deja discutiile cu autoritatile din Africa de Sud si Kenya, astfel incat sa schimbe legislatia pentru a permite construirea unor astfel de retele masive.

In cadrul proiectului, Google vrea sa creeze un ecosistem de noi microprocesoare si smartphone-uri low-cost, pe baza sistemului Android, care sa se conecteze la retelele respective.

Google a dezvoltat deja astfel de retele de test, mult mai mici, insa multe dintre ele cu acces public, atat in Statele Unite, cat si in Cape Town, Africa de Sud.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1028 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Interesant !

Google nu tine profitul numai pentru ei , sau socotesc ca le iese si mai mult - constant - din asemenea manevra ?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor