Internauti romani, implicati in scandalul "YouTube"

Sambata, 05 Iulie 2008, ora 12:22
2935 citiri
Internauti romani, implicati in scandalul "YouTube"

Sute de mii sau milioane de romani ar putea fi afectati de decizia unui tribunal din SUA care a obligat Google sa furnizeze detalii personale ale vizitatorilor site-ului YouTube, pe care il detine, corporatiei Viacom.

YouTube este al patrulea cel mai vizualizat site din Romania, iar la nivel global ocupa locul trei in topul preferintelor utilizatorilor.

Studiile arata ca, numai in aprilie anul curent, peste 130 de milioane de utilizatori au vizitat YouTube, informeaza Evenimentul Zilei.

In procesul intentat Google, Viacom, conglomeratul media care detine casa de film Paramount Pictures, studiourile DreamWorks si MTV Networks, a acuzat compania de servicii pe internet ca le permite utilizatorilor YouTube sa posteze ilegal filme protejate de legile drepturilor de autor.

Corporatia media strange dovezi pentru a demonstra faptul ca popularitatea YouTube se bazeaza chiar pe punerea la comun in mod ilegal a unor materiale protejate de legislatia drepturilor de autor.

Decizia Curtii s-ar putea aplica in toata lumea si-i va afecta pe toti utilizatori inregistrati ai site-ului YouTube. Sentinta va fi cu siguranta un precedent, spun analistii, si va afecta in viitor toate site-urile video.

In urma deciziei Curtii americane, compania Google este obligata sa puna la dispozitia Viacom datele confidentiale ale celor care au urmarit materiale pe YouTube. Este vorba de numele folosit de utilizator pe site (ID), protocolul de internet al computerului (IP) de pe care acesta a accesat YouTube si detalii despre continutul video urmarit.

Sunt afectati si cei care nu s-au inregistrat pe site, ci doar au vizionat filme la modul anonim.

Un oficial al Viacom a spus ca datele pe care le vor obtine de la Google "nu vor fi folosite pentru a le face rau celor care au postat un material sau altul, chiar daca acesta este protejat de legile drepturilor de autor".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Care sunt cele mai vechi obiecte pe care le dețin românii. "Casa părintească construită de bunici în 1915"/ "O pereche de pantaloni din 1969"
Care sunt cele mai vechi obiecte pe care le dețin românii. "Casa părintească construită de bunici în 1915"/ "O pereche de pantaloni din 1969"
În timp ce unii fac eforturi să păstreze în locuințe doar strictul necesar, alții se atașează de diferite obiecte și le păstrează zeci de ani. Este tema de discuție deschisă de un...
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, 18 aprilie, la Cluj-Napoca, după şedinţa Consiliului Permanent al Uniunii, că este convins că listele UDMR pentru alegerile locale au fost...
#romani, #scandal, #YouTube, #internauti , #stiri Google