O aplicatie iPhone nu recunoaste accentul britanic

Miercuri, 19 Noiembrie 2008, ora 17:28
1454 citiri
O aplicatie iPhone nu recunoaste accentul britanic

O aplicatie de recunoastere a vocii lansata de Google pentru telefonul iPhone pentru a facilita cautarea de informatii prezinta o fisura: nu intelege accentul britanic.

Programul de ultima generatie lansat saptamana aceasta, permite utilizatorilor sa gaseasca folosind motorul de cautare Google, programul cinematografelor si afiseaza pagini ce contin fisiere foto si informatii. De asemenea, aplicatia include si o facilitate de conversie valutara, informeaza Daily Telegraph.

O demonstratie video de pe pagina de internet a Google arata cum, la cererea inginerului american Mike LeBeau, in decurs de cateva secunde sunt afisate poze cu podul Golden Gate, informatii despre un calamar gigantic si programe de cinematograf.

Utilizatorii britanici de iPhone, care au instalat nerabdatori noua aplicatie, au ramas uimiti dupa ce programul a raspuns la cererile lor cu fragmente bizare de informatii nedorite.

Google, insa, atrage atentia ca "aplicatia este disponibila doar in engleza americana", mai scrie publicatia britanica.

"Am accent traditional din regiunea Kent, iar telefonul a reactionat ridicol. Am vrut sa aflu care este cea mai apropiata pizzerie, iar telefonul a afisat ceva despre vulcani, apoi am vrut sa aflu unde este cel mai apropiat bar si am fost indrumat spre o pagina de intalniri", spune un utilizator de 26 de ani din Marea Britanie, Roger Ellinson, citat de publicatia britanica.

"Va trebui sa imit cat mai bine accentul american, ca sa il fac sa mearga", a adaugat Ellinson.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare a imaginilor: JPEGli
Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare a imaginilor: JPEGli
Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare pentru imagini, denumită JPEGli, care promite să revoluționeze modul în care fotografiile sunt afișate și gestionate pe internet....
#iphone, #Google, #soft voce, #defectiuni, #engleza americana , #stiri Google