Pamantul, asa cum nu l-ai mai vazut - imagini spectaculoase din satelit (Galerie foto)

Luni, 03 Iunie 2013, ora 17:40
10432 citiri
Pamantul, asa cum nu l-ai mai vazut - imagini spectaculoase din satelit (Galerie foto)
Foto: Tom\'s Guide

Google Maps este folosit pentru a localiza prin intermediul cartografierii de inalta rezolutie cladiri, drumuri de acces etc., ca si pentru fixarea itinerariilor in scopul explorarii unor suprafete terestre insolite.

Insa aplicatia Google Maps iti poate arata din alte unghiuri Pamantul, imaginile din satelit fiind de-a dreptul spectaculoase, conform Tom's Guide:

Lacul cu forma umana

Avand o lungime de aproximativ 150 de metri, acest lac este situat aproape de orasul Sao Paulo, din Brazilia. Daca nu exista nicio indoiala ca este vorba despre o constructie realizata de mana omului, invaluite deocamdata in mister raman autorul, scopul sau utilitatea ei.

Ochi urias in Arizona

Proiectul de arta "Roden Crater" este cel mai ambitios al artistului American James Turrel, care in anii '70 s-a hotarat sa faca din acest vulcan inactiv din Arizona o galerie extravaganta si un observator unic. I-a dat forma unui ochi imens, de aproape cinci kilometri latime, ce fixeaza continuu spectatorul.

Drapel turcesc desenat pe pamant

El nu se afla in Turcia, ci in Republica Turca a Ciprului de Nord. Desenul este insotit de inscriptia "fericit este cel care spune 'eu sunt turc'", o fraza celebra in Turcia.

Labirint in forma de mana

Acest labirint sub forma unei maini uriase, situat in Wattens, Austria, de 70 metri lungime si 50 latime, este cunoscut sub numele de Swarovski Mazza si decoreaza gradina muzeului Swarovski, creat in 1995 pentru a celebra 100 de ani a cunoscutei marci de cristale.

Portret pe o colina turceasca

Uriasul portret de 7,5 kilometri patrati il reprezinta pe fondatorul si primul presedinte al Republicii Turce, Mustafa Kemal Ataturk, decedat in 1938. Se gaseste aproape de orasul Erzincan, in Turcia. In 1982, la realizarea lui au muncit timp de o luna aproape 3.000 de soldati.

Insula in forma de iepure

Aceasta se afla in Groningen, din Tarile de Jos. Este o insulita de numai 150 metri latime, nelocuita. Are intr-adevar o forma speciala, ce te face sa te gandesti la un iepure.

Uriasul Guliver din Spania

In orasul Valencia, unde se afla "Gulliver Park", dedicat celebrului personaj al lui Jonathan Swift, se poate admira statuia uriasa de peste 60 de metri, culcata pe nisip. Ea reproduce scena in care Gulliver este luat prizonier si trantit la pamant de liliputani, in momentul sosirii sale.

Evident, statuia este mai spectaculoasa cand este vazuta din satelit. Accesul in parcul tematic e gratuit.

Fete ascunse in munti

Proiectul Google Faces se intereseaza de imagini neobisnuite ale Google Maps si cauta mai ales reliefari ale planetei care, vazute din satelit, fpar chipuri. Iata un astfel de exemplu, descoperit in Rusia - o fata taiata de natura in stanca de-a lungul timpului.

Svastici in China

Google Maps ofera si oportunitatea descoperirii unor cladiri cu forme surprinzatoare, cum este cea care aduce cu o svastica. Simbolul, folosit in numeroase religii, ca hinduism, budism si intr-un mod mai general in China, unde semnifica eternitatea, ar putea indica existenta unui templu.

Opera de arta pe marginea autostrazii

Autoritatile din Phoenix, Arizona, au hotarat sa inveseleasca putin peisajul pentru automobilisti, construind o fresca circulara pe marginea autostrazii. Desenul impresioneaza, chiar daca a fost partial distrus.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#imagini inedite Google Maps, #imagini satelit Google maps, #Google Face , #stiri Google
Comentarii