Presa internationala - Google a facut profit in ciuda crizei

Vineri, 17 Aprilie 2009, ora 08:37
873 citiri
Presa internationala - Google a facut profit in ciuda crizei

Raportul trimestrial al Google a fost peste nivelul asteptarilor analistilor, datorita partial si taierii costurilor operata de compania americana, insa directorul executiv Eric Schmidt a explicat ca mediul economic ramane in continuare dur, cu utilizatori care cauta la fel de mult pe Internet insa cumpara mult mai putin.

Actiunile celei mai mari companii americane de cautare pe Internet au crescut cu 5% la aflarea stirilor despre cresterile care au depasit prognozele, anunta Reuters.

Prin comparatie cu alte companii de Internet care depind de veniturile din publicitate, Google a fost deosebit de rezistent la actuala criza financiara, in ciuda faptului ca incasarile sale au scazut dramatic fata de perioadele de top.

Google a raportat incasari in primul trimestru in valoare de 5,5 miliarde de dolari, cu 6% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut insa cu3 procente mai putin decat in trimestrul anterior - ceea ce reprezinta, practic, primul trimestru in care Google nu inregistreaza un castig.

"Intr-un anumit sens, castigurile nu au fost, in mod cert, consistente. Daca luam, insa, in seama mediul si conditiile economice, e evident ca Google are o pozitie confortabila pentru ca putea fi si mai rau", a declarat Martin Pyykkonen, analist de piata.

Profitul net pentru trimestrul incheiat pe 31 martie a fost de 1,42 miliarde de dolari, in crestere fata de 1,31 miliarde de dolari in urma cu un an.

Separat, YouTube, marca detinuta de Google, a semnat acorduri cu unele studiouri de la Hollywood pentru a le pune filmele pe site-ul de video sharing. Directorul executiv Schmidt a confirmat faptul ca urmeaza sa fie facut un anunt oficial insa nu a dat detalii suplmentare.

Totusi, Schmidt a declarat ca Google ar fi dispusa la un parteneriat publicitar cu companii precum Twitter, site care este adesea citat drept o tinta a achizitiilor gigantului de Internet.

Reprezentantul Google a mai declarat, de asemenea, ca vor continua sa faca investitii semnificative insa nu a oferit nici o progniza financiara.

Banca franceza de stat CDC - primele pierderi in 200 de ani

Caisse des Depots (CDC), o banca franceza controlata de guvern, a anuntat primele pierderi nete in aproape 200 de ani de activitate, anunta Deutsche Welle.

Banca a raportat o pierdere neta de 1,5 miliarde de euro anul trecut ca urmare a caderii pietelor financiare. Organizatia a explicat in detaliu faptul ca pierderile nu au aparut ca urmare a expunerii la active toxice.

In 2007, CDC anunta un profit de 2,49 miliarde de euro.

CDC este depozitara guvernului francez si functioneaza drept instrument de investitii pentru politicile pe termen lung.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare a imaginilor: JPEGli
Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare a imaginilor: JPEGli
Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare pentru imagini, denumită JPEGli, care promite să revoluționeze modul în care fotografiile sunt afișate și gestionate pe internet....
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
#Google, #rezultate trimestriale, #CDC, #pierderi, #criza financiara , #stiri Google