Proiectele SF care ne fac viata mai buna - de la Internet peste tot la tinerete fara batranete

Sambata, 23 Iulie 2016, ora 19:17
5248 citiri
Proiectele SF care ne fac viata mai buna - de la Internet peste tot la tinerete fara batranete
Foto: Pexels

Google nu este doar un colos IT. Compania lucreaza la numeroase proiecte revolutionare, care ne-ar putea schimba viata. Chiar daca par de domeniul SF, multe din ele sunt deja realitate.

Jurnalistii de la Business Insider fac o trecere in revista a celor mai importante proiecte Google, care ne vor imbunatati viata si vor schimba lumea asa cum o stim noi.

Internet in toata lumea, inclusiv in zonele defavorizate

Google vrea sa duca Internetul in zonele defavorizate. Cum planuieste sa faca acest lucru? Cu baloane care functioneaza cu energie solara. Acestea urmeaza sa fie ridicate la o altitudine de 19.000 de metri si vor ramane in aer cate 100 de zile.

Un alt mod prin care Google vrea sa dea Internet "din cer" este prin intermediul dronelor solare. Dronele realizate de Titan Aerospace pot sta in aer timp de cinci ani, fara sa fie nevoie sa coboare la sol. Aceste drone ar putea asigura tehnologia din spatele Internetului 5G, la care visam de ceva timp.

Leac pentru cancer?

Google a aplicat pentru un patent la World Intellectual Property Organization (WIPO) pentru un dispozitiv similar cu o bratara, care ar putea sa distruga celulele canceroase din sange.

Dispozitivul numit Nanoparticle Phoresis poate automat sa modifice sau sa distruga una sau mai multe tinte din sange care au un efect advers asupra sanatatii.

Masina fara sofer

Vehiculul proiectat de Google, fara volan si controlat exclusiv de calculator, este promovat ca o metoda comoda si mai sigura de a calatori decat folosind autoturismele cu sofer.

Aproximativ 1,24 milioane de oameni din intreaga lume mor in fiecare an in accidente rutiere si numarul aproape se va dubla pana in 2030, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Masinile fara sofer, insa, ar putea reduce numarul de accidente. Conform unui studiu realizat de Centrul de Eno pentru transport, daca toate masinile ar fi fara sofer, numarul de accidente rutiere ar scadea cam de 6 ori.

Lentila inteligenta

Google testeaza niste lentile revolutionare, cu senzori neinvazivi, microcipuri si componente electronice in miniatura, care vor permite monitorizarea nivelului de insulina la diabetici sau vor reda vederea persoanelor care nu mai pot citi fara ochelari.

Lingura inteligenta pentru bolnavii de Parkinson

Google a inventat si "o lingura inteligenta" pentru a-i ajuta pe cei carora le tremura mainile din cauza bolii Parkinson.

Tehnologia folosita la designul acestei linguri detecteaza tremurul mainii si face ajustari instantanee pentru a mentine echilibrul si a reduce astfel miscarile cu 76%, conform primelor teste realizate.

Tinerete fara batranete?

Google si-a anuntat recent cea mai noua investitie in sanatate. Este vorba, mai exact, de activitati concentrate pe imbatranire.

Ideea fondarii companiei dedicate, Calico, ii apartine directorului general al Google. Nu se stiu prea multe detalii, dar se speculeaza ca acest proiect se axeaza pe prevenirea imbatranirii.

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#proiecte revolutionare Google, #Google tehnologie moderna , #stiri Google