Publicitate online: Bursa de reclama vs Adsense

Miercuri, 13 Octombrie 2010, ora 15:26
3192 citiri
Publicitate online: Bursa de reclama vs Adsense

Cum fac bani dintr-un site sau dintr-un blog? Problema ii framanta pe multi dintre detinatorii sau administratorii de site-uri web. Afilierea la retele de publicitate online este unul dintre cele mai la indemana mijloace de monetizare a site-urilor, Bursa de Reclama si Google Adsense fiind cele mai utilizate platforme din Romania.

O analiza comparativa intre Google Adsense si Bursa de Reclama, realizata asupra unui portofoliu de 40 de site-uri, in perioada 1-30 septembrie arata ca Bursa de Reclama a avut rezultate notabile.

In cursul lunii septembrie, cele doua platforme de publicitate online au livrat, cumulat, 97 de milioane de afisari de bannere, in spatii cu pozitionari similare: 39% din bannere au fost livrare prin Bursa de Reclama, 61% prin AdSense. Concluzia: Campaniile livrate prin intermediul Bursei de Reclama au avut un pret mediu (eCPM) cu 27% mai mare decat cele livrate prin intermediul Adsense.

Bursa de Reclama a adus 44% din venituri pentru 39% din afisarile realizate prin intermediul retelelor de afiliere, in timp ce, in cazul Google Adsense, raportul dintre afisarile consumate si ponderea in venituri este subunitar.

"Rezultatele analizei ne-au surprins, in mod placut, dar ne asteptam ca la un moment dat sa se intample. Ne arata cat de importanta este experienta, prezenta pe piata locala. Sunt sigur ca perfromanta vine si din tehnologia pe care se bazeaza Bursa de Reclama, tehnologie pe care o imbunatatim incontinuu", spune Valentin Oeru, directorul general al TradeAds, compania care administreaza Bursa de Reclama.

Misiunea companiei TradeAds este de a crea o piata de publicitate online transparenta, guvernata exclusiv de principiile cererii si ofertei. Bursa de Reclama a fost lansata in aprilie 2009 si, in prezent, a ajuns la o retea de site-uri care acopera peste 7,5 milioane de utilizatori unici.

Valentin Oeru se arata increzator in ceea ce priveste TradeAds: "Speram ca si in viitorul apropiat, consumurile de publicitate online prin intermedul Bursei de Reclama sa-si pastreze cel putin acelasi ritm de crestere", spune acesta.

Acest articol face parte din campania de popularizare a Internetului si publicitatii online, derulata prin intermediul PRAgent.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
#Bursa reclama Adsense, #publicitate online analiza , #stiri Google