Bing, cea mai mare amenintare pentru Google

Duminica, 26 Septembrie 2010, ora 13:02
3103 citiri
Bing, cea mai mare amenintare pentru Google
Foto: AFP

Motorul de cautare Bing al companiei Microsoft este cea mai mare amenintare pentru Google, este de parere directorul executiv al celei din urma, Eric Schmidt.

"Desi este adevarat ca motoarele de cautare nu sunt singura afacere profitabila, cautarea informatiilor este esentiala", a declarat Schmidt, intr-un interviu video pentru The Wall Street Journal, citat de AFP.

Directorul Google a descris Apple ca fiind un "competitor respectat", iar despre Facebook a spus ca "face o treaba excelenta in retelele de socializare", insa ultima varianta a motorului de cautare de la Microsoft este principalul concurent.

"Bing este un motor de cautare bine administrat si foarte competitiv", a spus Schmidt.

Bing si alte motoare de cautare ale Microsoft au depasit Yahoo pentru prima data, ajungand pe pozitia a doua in Statele Unite, in luna august, potrivit companiei de cercetare Nielsen.

Comparativ cu anul trecut, site-urile Microsoft si-au majorat cota de piata de la 10,7% la 13,9 la suta, in timp ce Yahoo a scazut de la 16% la 13,1 la suta. Google a ramas pe prima pozitie, cu 65 la suta.

Google este si partener si concurent cu Apple, potrivit lui Schmidt. Acesta si-a dat demisia din consiliul de administrare al Apple, dupa ce Google a intrat pe piata smartphone-urilor, cu dispozitive ce ruleaza pe baza sistemului de operare Android.

In schimb, Apple si Google au semnat o intelegere prin care Google este motorul de cautare pe iPhone.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#concurenta Google, #Microsoft Bing, #Eric Schmidt Bing , #Yahoo