Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Firefox ne pregateste o surpriza: La revedere, Google!

Joi, 20 Noiembrie 2014, ora 12:28
8021 citiri
Firefox ne pregateste o surpriza: La revedere, Google!
Foto: Tech Crunch

Incepand cu luna decembrie, Firefox va folosi Yahoo ca motor de cautare implicit, atat pe dispozitivele mobile, cat si pe desktopuri.

Schimbarea este urmare a unei intelegeri pe cinci ani intre cei doi giganti online, informeaza Tech Crunch.

Experienta cautarii pe Internet va fi una "curata si moderna", promit cei doi parteneri.

Pana acum, conform datelor din 2012, cele mai recente disponibile, 88% din venitul Mozilla venea de la Google. Cum insa contractul cu Google expira anul acesta, ori Yahoo a facut o oferta de nerefuzat catre Mozilla, ori pur si simplu Google a decis sa nu mai reinnoiasca acest contract, mentioneaza sursa.

Inaltarea Chrome si decaderea Mozilla Firefox: Ce mai folosesc romanii

Cert este ca va trebui sa ne schimbam obiceiurile, daca folosim Mozilla, sa navigam mai mult pentru a ajunge la Google, daca vrem sa-l folosim in continuare. In timp ce unii dintre internauti vor folosi in cautare Google, pierzand cateva secunde in plus pentru a ajunge la acesta, altii vor adopta Yahoo ca motor de cautare, mentioneaza sursa.

Modificarea va afecta doar versiunea americana a browser-ului, urmand ca aceea de Firefox pentru Rusia sa foloseasca motorul de cautare Yandex, iar cea pentru China Baidu.

Firefox lucreaza cu Google din 2004. "Anul acesta, in contextul reinnoirii contractului, ne-am folosit de oportunitate pentru a revedea strategia competitorilor (Google - n. red.), explorand si alte optiuni", a explicat Chris Beard, director la Mozilla. "Suntem entuziasmati de parteneriatul cu Yahoo", a mai spus acesta.

Entuziasmul este impartasit si de Marissa Mayer, director la Yahoo, care recunoaste ca acesta este o "oportunitate de crestere pentru noi".

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Mozilla schimba motor cautare, #Firefox parteneriat Yahoo, #Mozilla motor cautare Yahoo, #Firefox renunta Google, #Google inlocuit Yahoo Firefox Mozilla , #Yahoo