Are 25 de ani si face milioane de dolari din clipuri pe YouTube: Iata cum a reusit

Sambata, 24 Octombrie 2015, ora 12:29
8743 citiri
Are 25 de ani si face milioane de dolari din clipuri pe YouTube: Iata cum a reusit
Foto: Twitter/Felix Kjellberg

Cu 40 de milioane de fani pe YouTube, Felix "PewDiePie" Kjellberg putea sa aiba o emisiune proprie la televizor.

Insa el a decis sa ramana fidel comunitatii sale online, care i-a vizionat clipurile de peste 10 miliarde de ori.

Tanarul a fost desemnat recent de revista Forbes drept cel mai bogat star al platformei de continut video detinuta de Google.

Estimarile arata ca a obtinut venituri de 12 milioane de dolari in 2014.

"Am inceput cu clipuri pe YouTube si asta imi doresc sa fac in continuare. Mi se pare ca unele canale media traditionale sau invechite (precum televiziunea - n.red.) sunt intimidate de faptul ca YouTube e noul canal de comunicare.

Cred ca cei care posteaza continut aici sunt cei mai norocosi, asa ca voi continua sa fac ce e amuzant", a marturisit Felix Kjellberg, care detine contul PewDiePie, potrivit The Guardian.

Castiguri fabuloase din clipuri pe YouTube: Cati bani fac starurile platformei video (Grafic)

El a inceput sa foloseasca platforma video din 2010 si a inceput sa isi castige fanii de partea lui prin vlogging (blogging video - n.red.) si printr-o serie de clipuri numite "Let's Play", in care se filma in timp ce comenta jocurile pe calculator.

Acum are 25 de ani si este curtat deja de mass-media traditionala. El si-a lansat de curand prima carte, "This Book Loves You" si a fost invitat la talk-show-ul "The Late Show with Stephen Colbert" din SUA.

"E interesant de observat ca oamenii incep sa perceapa YouTube ca un canal media in sine", considera starul platformei video.

Dar fanii nu il urmaresc doar in mediul online. De exemplu, peste 1.400 de persoane au venit la sesiunea de autografe pe care Kjellberg a organizat-o in Londra in urma cu o saptamana.

Tranzitia catre offline l-a facut pe PewDiePie sa devina un fel de ambasador pentru industria de jocuri video si a deschis drumul clipurilor postate pe Net despre aceasta activitate, care au devenit extrem de populare.

Aparitia la emisiunea Late Show a venit la scurt timp dupa ce rivalul lui Colbert, Jimmy Kimmel, a luat in deradere acest lucru.

"E usor sa razi de ceva care e nou si diferit. Insa odata ce intelegi din ce in ce mai multe lucruri, vei realiza ca e ceva interesant si captivant", a spus Kjellberg.

O privire catre viitor

El trebuie sa se concetreze acum pe ce va face in viitor. Astfel, s-a gandit ca trebuie sa inceapa o noua serie de videoclipuri si sa experimenteze cu formaturi noi, care sa-l apropie de televiziune, dar fara a-si compromite stilul.

YouTube a anuntat recent ca pregateste o noua functie, numita Red, care va fi contra cost.

Pentru acest serviciu, Kjellberg pregateste filmarea unei mini-serii horror realizata cu producatorul serialului The Walking Dead.

Impuls pentru industria jocurilor

Kjellberg are si un joc pentru dispozitivele mobile, Legend of the Brofist, care costa cam 5 dolari.

Insa filmuletele in care arata cum se joaca el au devenit atat de populare, incat au provocat o schimbare considerabila in industrie.

De exemplu, materialul despre Flappy Birds a devenit viral si a condus la o crestere exploziva a descarcarilor acestui joc.

A fost unul dintre primele semne potrivit carora utilizatorii YouTube care fac astfel de filmulete influenteaza popularitatea jocurilor.

"Unii sustin ca YouTube va inlocui recenziile clasice ale jocurilor. Insa eu nu cred deloc asta: exista loc pentru toata lumea. Ba din contra, eu zic ca sunt complementare", a spus Kjellberg.

Donatii

Ca multe alte staruri de pe YouTube, Kjellberg a reusit sa isi mobilizeze fanii sa doneze pentru scopuri caritabile.

El a reusit sa stranga 446.000 de dolari pentru organizatia Charity: Water in 2013 si 630.000 de dolari pentru Salvati Copiii anul trecut.

"Pe YouTube exista un mare grad de angrenare si asta mi se pare foarte tare, mai ales ca putem folosi acest lucru pentru o cauza buna", a incheiat tanarul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#cum sa faci bani YouTube, #PewDiePie YouTube , #YouTube