Autoritatile din Turcia nu se lasa: Au atacat serverele Google

Marti, 01 Aprilie 2014, ora 16:46
2662 citiri
Autoritatile din Turcia nu se lasa: Au atacat serverele Google

Google a anuntat, luni, ca Turcia a penetrat sistemul sau de adrese de Internet si a redirectionat utilizatorii spre alte site-uri, ca parte din eforturile Guverului de la Ankara de a cenzura gigantii IT.

Compania a primit "mai multe informatii credibile", confirmate de cercetatorii sai, ca serviciul DNS (Domain Name Server) a fost interceptat de majoritatea furnizorilor de Internet din Turcia, potrivit lui Steven Carstensen, inginer de securitate la Google, informeaza Le Monde, care citeaza AFP.

Specialistul a spus ca serverul DNS transmite calculatorului adresa cautata in acelasi mod in care o persoana cauta un numar intr-o carte de telefoane.

"Imaginati-va ca cineva va inlocuieste cartea de telefoane cu una care seamana mult cu originalul, insa unele numere sunt false. Cam asa ceva s-a intamplat si in cazul nostru", a explicat Steven Carstensen.

Youtube a fost interzis in Turcia - vezi de ce

Anuntul facut de Google reprezinta un nou episod din lupta Guvernului de la Ankara cu gigantii IT, dupa ce in ultimele saptamani a interzis accesul la Twitter si YouTube.

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a pornit acest "razboi" dupa ce a aparut pe Internet un filmulet de la o intalnire in care se discuta despre o eventuala interventie in Siria.

Comunitatea internationala a criticat masurile dure luate de oficial, calificandu-le drept un "atac la libera exprimare".

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Google interzis Turcia, #Google Turcia Erdogan, #premier Turcia cenzura Internet, #cenzura Turcia Google , #YouTube
Comentarii
Poza grob
grob
rank 5
Uite care-i adevaratul motiv pentru care Turcia blocheaza Google si
Poza Litza Chitzalau
Litza Chitzalau
rank 2