Ministrul Mediului, mesaj catre protestatari: Sunt la minister, va astept cu drag

Sambata, 09 Mai 2015, ora 20:00
5906 citiri
Ministrul Mediului, mesaj catre protestatari: Sunt la minister, va astept cu drag
Foto: Facebook/Gratiela Gavrilescu

Ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, i-a felicitat pe activisti pentru initiativa de a protesta fata de taierea ilegala a copacilor si a spus ca, daca vor ajunge la institutia pe care o conduce, este dispusa sa stea de vorba cu ei.

"Felicitari tuturor celor care lupta astazi pentru stoparea taierilor ilegale si a monopolului pe paduri! Inteleg ca ultima oprire va fi Ministerul Mediului. Eu sunt la Minister, iar daca o delegatie a manifestantilor doreste sa ne intalnim, sa discutam doleantele lor, ii astept cu drag", a scris pe Facebook Gratiela Gavrilescu.

Mesajul ministrului vine in contextul in care mii de oameni au iesit in strada, sambata, in mai multe orase din tara si din strainatate, pentru a protesta fata de defrisarile ilegale care au loc in Romania, din 1989 si pana in ziua de astazi, dar si pentru a le atrage atentia politicienilor care au permis asta.

Proteste pentru salvarea padurii: Asteptam la DNA fabrica de cherestea! LIVE

Protestatarii din Bucuresti s-au adunat mai intai in Parcul Herastrau, iar de acolo au mers la Guvern, unde au stat circa 20 de minute, apoi s-au indreptat catre Palatul Cotroceni. Acestia au anuntat ca vor manifesta si la Ministerul Mediului.

Toate tunurile pe Iohannis pentru Codul Silvic: Ponta spune ca PSD ramane pe pozitii

Gratiela Gavrilescu a spus vineri ca il suspecteaza pe Klaus Iohannis ca nu este de partea romanilor, pentru ca a retrimis spre reexaminare in Parlament Codul Silvic.

Un ministru il suspecteaza pe Iohannis ca nu e de partea romanilor

"Consider ca atata timp cat exista pe aceeasi linie parlamentari ai opozitiei care sustin aceleasi elemente pe care le-a sustinut presedintele sunt si anumite persoane fizice sau poate si ONG care sunt tot langa presedinte si langa parlamentari ai opozitiei si nu in ultimul rand si firma Holzindustrie sustine tot aceleasi elemente, totusi ne gandim de ce ceilalti, care suntem de partea cealalta a baricadei si care suntem mai numerosi, avem o alta gandire si de ce timp de doi ani si jumatate cat s-a dezbatut si s-a creat Codul Silvic introdus la vot in Camera Deputatilor si Senat a avut o alta forma. Atunci pot sa spun ca planeaza o suspiciune", a declarat Gavrilescu.

Totodata, PSD si-a manifestat speranta ca "respingerea Codului Silvic nu a fost rezultatul lobby-ului unei firme din industria lemnului" asupra lui Klaus Iohannis.

PSD reactioneaza, dupa "iritarea" lui Iohannis (Video)

Senatul a respins, saptamana trecuta, reexaminarea Codului Silvic, dupa cum a cerut seful statului, adoptand proiectul in forma initiala, iar acum legea se afla in dezbatere in Camera Deputatilor.

D.T.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Gavrilescu mesaj protestatari, #ministru Mediu mesaj protestatari, #ministru Mediu paduri , #ministrul Mediului