Un ministru il suspecteaza pe Iohannis ca nu e de partea romanilor

Vineri, 08 Mai 2015, ora 18:21
12404 citiri
Un ministru il suspecteaza pe Iohannis ca nu e de partea romanilor
Foto: Administratia Prezidentiala

Ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, a declarat, vineri, la Suceava, ca asupra presedintelui Romaniei Klaus Iohannis "planeaza o suspiciune" ca nu ar fi de partea romanilor pentru ca nu a fost de acord cu Codul Silvic votat de Parlament si a cerut reexaminarea legii.

Gavrilescu a spus, intr-o conferinta de presa, ca a observat in ultima vreme ca Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor a inceput sa deranjeze.

"Am devenit o tinta pentru ca am inceput sa ne facem treaba", a spus ministrul.

Gavrilescu a aratat ca se confrunta cu atacuri inclusiv de la parlamentarii care sunt impotriva Codului Silvic ce va intra saptamana viitoare la vot in Camera Deputatilor, de la anumite persoane care doresc sa fie o alta parte a baricadelor, si nu de partea romanilor.

Iohannis trimite Codul Silvic inapoi la Parlament - vrea reexaminarea legii

"Anunt pe toata lumea ca reprezentantii Ministerului Mediului isi indeplinesc fisa postului si vor lua toate masurile ca siguranta cetateanului si interesul national sa fie aparate. Nu stiu ce interese apara altii. Eu va spun ce interese aparam noi", a spus Gavrilescu, adaugand ca o avutie a tarii care este padurea e o problema de siguranta nationala.

Intrebata daca printre persoanele care nu sunt de partea romanilor considera ca este si presedintele Klaus Iohannis, care a cerut reexaminarea Codului Silvic, Gavrilescu a spus ca ea considera ca presedintele Romaniei s-a situat pe aceeasi baricada cu Holzindustrie Schwighofer si poate spune ca asupra acestuia "planeaza o suspiciune".

Ministrul Mediului, despre consecintele reexaminarii Codului Silvic - critica decizia lui Iohannis

"Consider ca atata timp cat exista pe aceeasi linie parlamentari ai opozitiei care sustin aceleasi elemente pe care le-a sustinut presedintele sunt si anumite persoane fizice sau poate si ONG care sunt tot langa presedinte si langa parlamentari ai opozitiei si nu in ultimul rand si firma Holzindustrie sustine tot aceleasi elemente, totusi ne gandim de ce ceilalti, care suntem de partea cealalta a baricadei si care suntem mai numerosi, avem o alta gandire si de ce timp de doi ani si jumatate cat s-a dezbatut si s-a creat Codul Silvic introdus la vot in Camera Deputatilor si Senat a avut o alta forma. Atunci pot sa spun ca planeaza o suspiciune", a spus Gavrilescu.

Codul Silvic este reexaminat de Parlament la cererea presedintelui Klaus Iohannis. Senatul a respins, saptamana trecuta, modificarile solicitate prin cererea de reexaminare si a votat legea in varianta initiala.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Iohannis parte romani, #ministru Mediu Iohannis, #Gavrilescu Iohannis , #ministrul Mediului