Noul album Guns N' Roses starneste controverse in China

Luni, 24 Noiembrie 2008, ora 18:02
1867 citiri
Noul album Guns N' Roses starneste controverse in China

Noul album lansat de trupa rock Guns N'Roses, numit "Chinese Democracy", a starnit revolte in randul utilizatorilor de Internet chinezi care au avut ocazia sa il asculte.

"Albumul tinteste China," se arata intr-un articol aparut in Global Times. Se afirma ca albumul face parte dintr-un complot a "cuiva" din Vest care incearca sa acapareze si sa controleze lumea, scrie Sky News.

Ministrul de Externe chinez nu a facut nicio declaratie cu privire la articolul respectiv, iar un purtator de cuvant a declarat: "Nu este nevoie sa comentam despre asta."

Respectivul material publicat se refera numai la titlul albumului, nu si la melodiile incluse.

Albumul "Chinese Democracy" este putin probabil sa fie comercializat in China, unde cenzorii mentin un control strans al filmelor, muzicii si al publicatiilor care intra in tara.

Axl Rose, de 46 de ani, este singurul membru actual al formatiei care a mai ramas din fosta componenta a trupei. Acest nou album a aparut dupa o perioada de 17 ani. Axl a inceput sa lucreze la albumul nou lansat in 1999, dar din cauza schimbarilor survenite in cadrul trupei, materialul a fost amanat in mai multe randuri.

Desi industria muzicala s-a schimbat covarsitor de cand Axl Rose si formatia lui initiala cucerea publicul cu melodii ca Sweet Child o' Mine si Paradise City, in 1988, noul album s-a bucurat de aprecieri in randul fanilor care l-au catalogat ca un "material caracteristic GnR", chiar si cu 90% din membri formatiei schimbati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Fenomenul neobișnuit într-o țară din Est: Pământul înghite jumătate din orașe dintr-un motiv banal VIDEO
Fenomenul neobișnuit într-o țară din Est: Pământul înghite jumătate din orașe dintr-un motiv banal VIDEO
O echipă de oameni de știință care a făcut un amplu studiu publicat în revista Science din 18 aprilie 2024, a descoperit un fenomen alarmant neobișnuit care se produce într-un stat foarte...
Formula 1 s-a întors în China. Surpriză în calificările pentru proba de sprint
Formula 1 s-a întors în China. Surpriză în calificările pentru proba de sprint
Pilotul britanic Lando Norris (McLaren) va pleca din pole position în cursa de sprint din cadrul Marelui Premiu de Formula 1 al Chinei, programată sâmbătă pe circuitul de la Shanghai....
#Guns and Roses, #album, #China, #controverse , #stiri Guns N' Roses