Prefectul Gyorgy Ervin, nemultumit de activitatea consilierului pentru romi

   

Prefectul judetului Covasna, Gyorgy Ervin, este nemultumit de activitatea consilierului pentru romi din cadrul acestei institutii, transmite corespondentul ROMPRES.

Gyorgy Ervin a declarat miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, ca de aproape trei ani de cand se afla in Prefectura nu a vazut nici macar un singur proiect pentru comunitatile de romi din judet initiat de consilierul Florin Lepedat, desi exista numeroase programe de finantare
destinate acestora.

"Florin Lepedat se duce la congrese si conferinte, merge pe teren in diverse localitati, dar concret nu face nimic pentru comunitatile de romi", a declarat Gyorgy Ervin, care a adaugat ca niciodata "statisticile prezentate de el nu corespund cu cele date de primari".

Prefectul a mai spus ca eficienta lui Florin Lepedat a fost contestata si de mai multi lideri ai romilor, atat romani, cat si maghiari, insa schimbarea sa din functie nu este posibila pentru ca in judet nu exista nici un alt rom cu studii superioare, asa cum cere fisa postului.

"In atare conditii nu am nici o sansa sa-l misc de aici" a conchis Gyorgy Ervin. Anul trecut, consilierul Florin Lepedat a fost contestat de romii din Sfantu Gheorghe si in prezenta regelui Cioaba, care a vizitat judetul Covasna.

Presedintele Asociatiei romilor "Amenka" din Sfantu Gheorghe, Dima Mihaly, reclamase ca Lepedat nu s-a implicat in nici un fel in rezolvarea problemelor reale cu care se confrunta aceasta comunitate si nici nu cunoaste limba maghiara, in conditiile in care majoritatea romilor din judetul Covasna sunt vorbitori ai acestei limbi.

In replica, Florin Lepedat a spus ca acuzatiile aduse sunt nefondate si ca reactia lui Dima a fost generata de invidie.
Joi, 11 Octombrie 2007, ora 10:41
Sursa: AGERPRES
Cele mai citite stiri
Miting in fata Palatului Cotroceni, pe 23 februarie, pentru a cere nepromulgarea Codului Administrativ
Forumul Civic al Romanilor din judetele Covasna, Harghita si Mures si Asociatia "Calea Neamului" au ...
DOCUMENTAR: ZIUA BRANCUSI
Constantin Brancusi, unul dintre cei mai mari sculptori ai secolului XX, este omagiat, an de an, la ...
Electrica Furnizare: Fii informat! Impreuna. De peste 120 de ani. Pentru ceea ce conteaza.
In calitate de cel mai mare furnizor cu capital romanesc, cu o traditie de peste 120 de ani, ne ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor