Frunda la TV Ziare.com: UDMR ar putea iesi de la Guvernare

Marti, 07 Septembrie 2010, ora 13:31
4596 citiri
Frunda la TV Ziare.com: UDMR ar putea iesi de la Guvernare

Gyorgy Frunda, senator UDMR, sustine ca in conditiile in care Guvernul va lua in continuare masuri de impovarare fiscala si nu va oferi solutii anticriza, UDMR ar putea iesi din coalitia de guvernare si va sustine Opozitia.

"Masurile de guvernare nepopulara si guvernarea ineficace provoaca mai mari pierderi decat o activitate in Opozitie, de aceea spun ca in conditiile in care nu vor exista masuri stimulatorii si se cotinua masurile de impovarare fiscala voi propune - si nu numai eu - sa iesim din actul de guvernare", a declarat Gyorgy Frunda, la TV Ziare.com

Urmareste AICI inregistrarea emisiunii cu Gyorgy Frunda

In ceea ce priveste succesul unei motiuni de cenzura a Opozitiei, senatorul se declara insa rezervat. Sanse mai mari ca motiunea sa treaca vor fi dupa realizarea proiectului bugetului pe anul viitor, sustine acesta.

"(...)Pe moment nu cred ca motiunea de cenzura are sanse sa treaca. Dupa adoptarea proiectului de buget pe anul viitor, daca acesta contine restrictii financiare e posibil ca o motiune sa treaca. Daca proiectul va fi stimulativ, Opozitia va avea de pierdut", explica senatorul UDMR.

Gyorgy Frunda precizeaza ca UDMR considera ca daramarea Guvernului ar avea efecte negative pentru tara, in aceasta perioada.

"Atitudinea de pana acum arata ca nu avem atitudini partizane, de tradare sau tendinta de a hotari pe sub masa. Noi daca vrem sa sustinem Opozitia atunci vom iesi de la guvernare si vom anunta acest lucru. Noi consideram ca o iesire de la Guvernare ar adanci criza si mai mult, de aceea incercam sa ramanem in actuala guvernare", a declarat Gyorgy Frunda.

Intrebat de cititorii Ziare.com ce parere are despre activitatea Guvernului de pana acum, Gyorgy Frunda a raspuns: "Este si cu bune si cu rele, cred ca fostii ministri Vladescu sau Videanu nu au avut alternative pozitive, mai ales Vladescu mergea numai pe taieri si mariri de impozite si taxe, cu care nu sunt de acord, dar de exemplu in Sanatate s-au facut lucruri bune, in Justitie s-au facut lucruri bine. Trebuie facuta o balanta a activitatii Guvernului".

Gyorgy Frunda adauga ca, in opinia sa, primarul Sibiului Klaus Iohannis ar fi un bun premier.

"Cred ca ar fi un prim-ministru bun. Il cunosc inainte de a fi primar, este un foarte bun administrator si cred ca ar face fata la nivel national. Sprijinul si tehnicienii adusi din Germania ar fi de folos Romaniei", sustine senatorul.

Guvernul trece peste ceea ce ne cere FMI

Senatorul este de parere ca scaderile de salarii si masurile de austeritate vor continua si anul viitor si sustine ca UDMR nu este de acord cu cresterea contributiilor sociale pentru cei care isi obtin veniturile prin drepturi de autor.

"Nu nu cred ca vom scapa (n. red de taieri), declaratiile recente ale presedintelui si ale fostului ministru de Finante sunt descurajante, chiar daca declaratiile liderului delegatiei FMI la Bucuresti sunt mai optimiste", a spus Gyorgy Frunda.

In ceea ce priveste posibilitatea unui nou imprumut de la Fondul Monetar International, Frunda sustine ca mai potrivite ar fi masurile de stimulare a economiei, precum scutirea de impozit a celor care se angajeaza, pentru o perioada de timp, sau eliminarea impozitului forfetar.

"PD-L nu s-a consultat cu UDMR, eu sunt impotriva unor noi imprumuturi de la FMI si sunt pentru masuri alternative. (...) Eu cred ca guvernul roman trece uneori peste ceea ce ne cere FMI si cred ca va incerca sa stranga mai mult surubul, dar e inacceptabil, e un autogol.

Trebuie sa profitam de faptul ca avem un nou ministru al Finantelor, un nou ministru al Economiei, trebuie sa punem langa ei oameni de calitate, experti guvernamentali - aici este greu pentru ca nu prea avem experti, sunt extrem de prost platiti - sa incercam sa ii luam pe expertii BNR care sunt de foarte buna calitate", a conchis Frunda.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Gyorgy Frunda, #Frunda Johannis premier, #Frunda , #stiri Gyorgy Frunda