Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Frunda: S-ar putea ajunge la confiscarea averilor, ca pe vremea comunistilor

Miercuri, 11 August 2010, ora 13:27
4467 citiri
Frunda: S-ar putea ajunge la confiscarea averilor, ca pe vremea comunistilor

Senatorul UDMR, Gyorgy Frunda, a declarat ca nu este adversarul legii ANI, dar noua forma propusa de deputati aduce mari deservicii Romaniei odata cu reinfiintarea comisiilor speciale de cercetare a averilor care ar putea actiona la confiscarea acestora ca pe vremea comunismului.

"Daca am accepta aceasta forma, am face cel mai mare deserviciu tuturor, pentru ca daca legea ar ramane cu aceste comisii (de cercetare a averilor, de pe langa Curtile de Apel - n.r.), oricine va ajunge in fata comisiilor va ridica exceptia de neconstitutionalitate. Se va ajunge din nou, dupa un timp, la Curtea Constitutionala, care in mod evident si fara argumente contra va stabili ca aceste comisii sunt neconstitutionale", a declarat la RFI presedintele Comisiei pentru Drepturile Omului din Senat.

Gyorgy Frunda mai crede ca mai multi senatori si deputati vor ataca legea ANI si drept urmare va ramane nefunctionala pentru mult timp, insa puncteaza ca el nu este adversarul acestei legi.

Frunda: ANI e ca o femeie cu implanturi - poate ma duc cu ea o seara, dar nu o iau de nevasta

"Resping, refuz categoric sustinerile unora ca as fi adversarul ANI. Eu sunt presedintele Comisiei pentru Drepturile Omului si atata timp cat voi fi acolo, voi incerca sa respect drepturile omului si sa fiu impotriva infiintarii unor institutii, unor autoritati ale statului, care sa poata fi folosite ca instrumente de presiune politica nu numai impotriva oamenilor politici, ci a tuturor cetatenilor acestei tari.

Or sub incidenta legii ANI cad peste un million patru sute de mii de cetateni ai tarii noastre. Nu e vorba despre deputati si senatori, dar a permite ca anumite comisii de pe langa Curtile de Apel sa invite, sa-i cheme, sa-i oblige sa se prezinte functionarii acestei tari si familiile lor sa dovedeasca cu bonuri sau cu acte de unde si-au cumparat un frigider sau un televizor, iar in cazul in care nu pot face acest lucru, sa poti sa-i confisti averea, acest lucru nu-l voi accepta niciodata", a mai completat senatorul UDMR.

Gyorgy Frunda a mai spus ca Romania risca sa se intoarca in timp, din cauza legii ANI, ajungandu-se chiar la confiscarea averilor.

"Sa nu-mi spuna nimeni ca nu se poate intampla in Romania anului 2010 ceea ce s-a intamplat in anii '60-'70, cand averile oamenilor au fost confiscate, pentru ca nu cred!", a conchis acesta.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Gyorgy Frunda legea ANI, #confisca averile politicienilor, #Legea ANI deservicii Romaniei , #stiri Gyorgy Frunda