Frunda vrea eliminarea impozitarii pe locuinta proprie

Joi, 30 Septembrie 2010, ora 15:02
1641 citiri
Frunda vrea eliminarea impozitarii pe locuinta proprie
Foto: Arhiva

Senatorul UDMR, Gyorgy Frunda, a depus miercuri, la Senat, o initiativa legislativa prin care ar fi scutita de plata impozitului locuinta personala in care domiciliaza proprietarul.

Potrivit unui comunicat de presa, modificarea Legii 571/2003 privind Codul Fiscal vine ca urmare a faptului ca 'locuinta proprie ar trebui sa fie o normalitate si nicidecum un privilegiu'.

"A avea o casa, un domiciliu, este o necesitate. Aceasta necesitate acopera un drept fundamental prevazut de Constitutie. Astfel, art. 47 alin.1 din Legea fundamentala a Romaniei prevede ca statul este obligat sa ia masuri de dezvoltare economica si de protectie sociala, de natura sa asigure cetatenilor un nivel de trai decent.

Locuinta proprie ar trebui sa fie o normalitate, nicidecum un privilegiu. Din pacate, in Romania, la momentul actual, a fi proprietarul unei locuinte nu mai este un lucru realizabil pentru multi dintre noi si la toate acestea se adauga plata unui impozit, un efort in plus care nu se justifica", declara senatorul UDMR.

Gyorgy Frunda este de parere ca in Romania este aplicata o "dubla impozitare" care contravine prevederilor constitutionale.

"Tari europene precum Ungaria, Germania, Austria au inteles acest lucru si, desi nivelul de trai este mai ridicat, iar posibilitatea de a avea o casa mai simpla, au eliminat acest impozit ce nu reprezinta decat o datorie in plus, o taxare a ceea ce deja a fost taxat.

Mai mult decat atat, consider ca aceasta dubla impozitare vine in contradictie cu art. 56 alin (2) din Constitutie care prevede ca sistemul legal de impuneri trebuie sa asigure asezarea justa a sarcinilor fiscale. Toti primim in urma muncii noastre bani pentru care platim impozit, iar atunci cand reusim sa ne achizitionam o casa, aceasta devine automat impozabila", mai sustine senatorul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Gyorgy Frunda lege impozit case , #stiri Gyorgy Frunda