Ziare.com

Avertisment de la Guvern pentru UDMR: Daca intra in Opozitie...

Joi, 20 Noiembrie 2014, ora 13:34

   

Avertisment de la Guvern pentru UDMR: Daca intra in Opozitie...
Faptul ca Victor Ponta a pierdut alegerile prezidentiale nu este motiv nici pentru schimbarea Guvernului, nici pentru schimbarea coalitiei guvernamentale si nici pentru iesirea UDMR din coalitie, este parerea lui Gyorgy Frunda, membru al Uniunii si consilier onorific al premierului.

Cum justifica UDMR ramanerea in Guvern, in conditiile in care majoritatea alegatorilor maghiari a votat cu Klaus Iohannis la alegerile prezidentiale? La aceasta intrebare, Gyorgy Frunda raspunde ca nimeni nu i-a intrebat pe alegatorii maghiari daca vor ca UDMR sa ramana in coalitie sau nu.

UDMR discuta iesirea de la guvernare? Lider din Harghita: Votantii ne-au aratat ce vor

"Si sa clarificam un lucru: este vorba despre alegeri prezidentiale, despre persoana presedintelui Romaniei, nu e vorba despre alegeri parlamentare, nu este vorba despre un vot de a ramane sau nu intr-o coalitie guvernamentala", a adaugat Frunda.

El precizeaza ca "marea majoritate si a primarilor UDMR si a consilierilor, a presedintilor locali si judeteni, marea lor majoritate sunt pentru a ramane la guvernare.

Un lider UDMR cere iesirea de la guvernare

Atat timp cat suntem in Opozitie, comunitatea noastra ii greu sau aproape imposibil sa-si obtina drepturile. Atat timp cat guvernarea este asigurata de o coalitie democratica ce respecta principiile statului de drept, locul UDMR-ului este acolo".

Citeste mai multe despre Gyorgy Frunda: Daca UDMR intra in Opozitie, maghiarilor le va fi imposibil sa-si obtina drepturile pe RFI Romania.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7780 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
22 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Daca pica Guvernul, Friundo isi pierde sinecura.

Normal ca vrea ca Iudemereu sa ramana in coalitie.

 

Mare branza fac astia ca raman la guvernare. Niste santajisti,

... asta sunt UDMR-istii.
Si pe cat timp isi imagineaza cel din poză ca vor mai fi la guvernare?
Guvernul pica foarte repede. Cine si de ce sa mai tina PSD la guvernare? Se lauda cu sustinerea pe care o au - inseamnă că din 16 nov, PSD-istii n-au inteles nimic. Dovada si Ponta care si-a pus palma-n spate si-a plecat sa-si trateze depresia.

Nu ti-am gasit aceeasi opinie si cind UDMR era

...aliat cu PDL la guvernare.

Năravul din fire, n-are lecuire....

Prostituata politicii romanești ar pleca și maine de la guvernare, numai că Iohannis nu vrea asemenea aliași....

Daca pica Guvernul Ponta, trebuie sa ai altceva de pus in loc.

Are Cine ati vrea sa faca parte din noul Guvern? Blaga, Anastase, Igas? Pai, ce pedelist a cistigat vreun colegiu ca sa ajunga parlamentar?

Cauta te rog, comentariile mele din perioada 2010-

... febr 2012 si sa citesti acolo ce-am scris despre acesti iudemeristi. Poate tu crezi ca eu imi schimb optiunile cum faceti voi tradatorii si vanzatorii. Te inseli.

 

 

 

Atat timp cat suntem in Opozitie, comunitatea noastra ii greu sau

... aproape imposibil sa-si obtina drepturile", spune ăl din poză. Care, ce drepturi? Si populatia maghiară are aceleasi drepturi ca si romanii. Vor ceva in plus? Exclus. Frunda minte si manipuleaza. De mai bine de 20 de ani, cand se vor la guvernare, UDMR-istii invoca populatia.
UDMR se vrea la putere ca sa poata fura legal si nicidecum pentru populatia maghiara de care nu-i doare nici in basca lui Mazăre.

E bun doar daca va sustine pe voi, nu-i asa?

Nu va dezmintiti in a va arata ura.

cetateanu', mai lasa disperarea si obisnuieste-te

ca ati pierdut, cu toate minciunile, manipularile si dezinformarile voastre.
singurul care isi arata ura pe aici esti doar tu. probabil ai avut un soc cu "Daciana, dragostea mea" si de atunci nu-ti mai revii...
incearca sa nu mai fii penibil, ca te vei simti mai bine. bucura-te ca ai un presedinte pe care lumea europeana il agreeaza.
si mai lasa nai.bii haznaua 3. nu vezi ca din cauza lor bati campii mai tot timpul ?

Avertisment de la Guvern pentru UDMR: Daca intra in Opozitie...

 

Bine ai revenit.

Ma bucur ca te mai lasa sa folosesti calculatorul la munca,credeam ca esti deja licentiat dupa rezultatul alegerilor.
Udmr sa ramana la guvernare in asa fel incit ponta sa onoreze pomenile electorale,lumea a facut un efort deosebit sa-l voteze ,acum asteapta rasplata.
Cresterile de salariu si pensii trebuie sa le dea ca daca nu poate se prind si votanti us-lasi ca ponta minte si cind respira.
Lasati guvernul sa guverneze ca us-lasi daca pierd guvernul acum vor zice ca sunt ceilalti care nu vor sa va dea cresterile si taxele mai mici,nu o sa spuna ca au mintit si ei un pic pentru alegeri si fraieri l-au crezut.

gigi frundo

ai perfecta dreptate ! nici nu mai stie cite c@ri a lins pina acuma.

Ponta trebuie sa demisioneze.Neaparat!

Nu pentru ca a pierdut alegerile.Pentru faptaul ca guvernul a gestionat catastrofal alaegerile in diaspora,trebuie sa demisioneze.Cu premeditare nu au facut nimic pentru a ameliora votul,cu tota ca dupa primul tur au facut toate promisiunile si au avut tot timpul,de frica nu au mai miscat un deget.Ca sef al guvernului,trebuie si sa-si dea demisia dar trebuie si pedepsit penal.

 

pe la noi....

cand te supara careva si nu mai vrei sa ai de-a face cu el, ii spui scurt : SIKTIR !
Deci, "siktir" si astora, care se tot vantura dupa cum bate vantul... autonomiei!

 

Educația și bunul simț aduc armonie și belșug …

Bună ziua,

Dacă am timp, voi traduce articolul, titrat mai jos, și-l voi transmite pe Ziare.com referitor la educație. Asta, fiindcă este foarte important pentru copiii și foștii copii ai etnicilor noștri, din Romania, care au dreptul legal, de glie/pămint și nu de singe, la educația și cultura țării lor de naștere, drept ce le este refuzat permanent de politrucii avizi de putere... Nu strică să citiți articolul pentru a avea o idee despre ceea ce ar trebui făcut ca toți Romanii, indiferent de originea străbunilor aciuați pe meleagurile noastre, să aibă dreptul la educație in limba țării unde s-au născut, a locului lor de naștere și apoi, in familie, sau școli comunitare plătite pe banii comunității, să-și perpetue și limba originară a stră-străbunicilor lor, veniți spre un trai mai bun, pe meleaguri carpatine. Aceasta să nu insemne altceva decit mindria de a perpetua, din dragoste și respect, limba strămoșilor și nu o obligație (politică eredentistă deghizată prin constringere, dealtfel ilegală). Tot omul născut pe meleagul romanesc are dreptul la educație in limba maternă deoarece mama, născută in Romania, are mai intii identitatea de Romancă și apoi, dacă dorește, are tot dreptul să perpetueze, in familie, dimensiunea identitară a viței și culturii străbunilor din care se trage. Eu i-mi iubesc conaționalii mei și sint mindră de ei, dorindu-le să fie mindri, la rindul lor, de țara noastră, Romania, fără a-și uita cultura perpetuată in familie. Precum viitorul nostru președinte, care este cel mai bun exemplu de urmat:"cine are carte are parte"...

S-auzim numai de bine,
Ariana din Carpați

Școli ilegale: un fost elev reclamă 1,25 milioane $ CAN / Écoles illégales: un ex-élève réclame 1,25 M $
Articol scris la Montreal de/par Pierre Saint-Arnaud, La Presse Canadienne–mar. 18 nov. 2014
https://fr-ca.actualites.yahoo.com/%C3%A9coles-ill%C3%A9gales-un-ex-%C3%A9l%C3%A8ve-r%C3%A9clame-1-25-165417341.html

 

draga Ariana

care este problema ta ?... conationalii nostri maghiari au : scoli,licee, universitati cu predare in lb. materna, confesiuni religioase, isi pot manifesta cultura oriunde si oricand, peste tot sunt inscriptii bilingve.
In articol aduce in discutie vesnica pendulare a UDMR-lui de la o coalitie la alta, dictata NUMAI de interesul legat de autonomie!
Nu cred ca exista popor mai tolerant decat romanii !...

a csülköt piszkos....

la ciolan jegosilor...
mirosul de oase proaspete va adie deja pe sub mustati.

 

Limba GLIEI

Limba GLIEI sau renunțarea UDMR-ului la ghetoizare... Citeam cindva, undeva, articolul "Să cinstim limba romană, istoria natională si inaintasii" și mă simțeam mindră de-o așa gindire.
Referitor la comentariul meu, "Educația și bunul simț aduc armonie și belșug …", menționez că am vrut să scot in evidență dretul minorităților din Romania la adevărata lor limbă maternă: LIMBA ROMÂNĂ. Personal, consider că este un drept primordial și legal de-a invăța in limba romană, care, de fapt, este adevărata limba maternă a oricărui cetățean născut pe teritoriul Romaniei indiferent de originea etnică a strămoșilor acestuia. Perpetuarea limbii aparținută vreunui strămoș, născut aiurea și nu in Romania, reprezintă doar respectul cuvenit adus strămoșului. Dacă vrei, o mai inveți sau nu și, asta, doar in familie. Nu este nici drept și nici frumos să o autoimpui, limba de ghetou, intregului popor prin tot felul de șiretlicuri politicianiste ignorind, astfel, "Legea Gliei" strămoșești și, mai ales, refuzul dreptului de a-ți alege singur limba Gliei atunci cind, legal, autoritățile ți-l refuză prin impunerea arbitrarului politic.
Cred că a sosit timpul ca UDMR să renunțe la interzicerea invățămintului in adevărata limbă maternă, care este Limba Romană, in cadrul comunității pe care o reprezintă. Adică, limba maternă este limba GLIEI/de pămint sau locului unde te-ai născut și nu cea etnică, pe linie de singe. Cei ce vor să studieze in altă limbă decit limba romană se pot duce acolo unde sint instituții coforme doleanțelor lor și nicidecum crearea arbitrară, din banii contribuabililor, a unor astfel de instituții pe teritoriul Romaniei.

Ariana din Carpati

 
 

 
 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor