Ziare.com

Frunda: Nu suntem foarte optimisti ca vom avea crestere economica

Luni, 20 Februarie 2012, ora 19:32

   

Frunda: Nu suntem foarte optimisti ca vom avea crestere economica
Gyorgy Frunda, senator UDMR, a declarat luni ca Uniunea va cere in coalitie cresterea salariilor si pensiilor, insa ca nu exista un optimism cu privire la cresterea salariilor si pensiilor.

"In functie de rezultatele economice de pe primul trimestru, noi suntem hotarati sa solicitam marirea sau recuperarea unei parti din micsorarile de salarii ale bugetarilor si sa marim pensiile. (...)

Dupa cum ne arata luna februarie, nu suntem foarte optimisti, nu credem ca vom reusi sa avem o asemenea crestere economica", a spus Gyorgy Frunda.

Acesta a adaugat ca, pe langa cresterea salariilor bugetarilor si a pensiilor, UDMR mai cere si adoptarea Legii minoritatilor, dar si implementarea unor puncte din Legea educatiei care tin de functionarea universitatilor multiculturale.

Intrebat daca UDMR ar trebui sa iasa din coalitie, Frunda a raspuns: "Eu am spus ca trebuia sa mergem pe solutia alegeri anticipate, aceasta a fost propunerea nu numai a mea, ci si a catorva colegi".

UDMR: Exista si varianta sa parasim Coalitia daca nu se respecta protocolul

Mai multi lideri UDMR, printre care Marko Bela si Laszlo Borbely, au avertizat ca UDMR doreste cresterea salariilor si a pensiilor si ca exista posibilitatea sa nu mai sustina Guvernul, daca nu se ia aceasta masura. Reprezentanti guvernamentali au declarat insa ca doar in conditiile in care va exista crestere economica in a doua jumatate a anului, vor putea fi crescute pensiile si salariile.

L.S.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 414 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor