Gyorgy Frunda: Dan Voiculescu trebuie sa apartina trecutului (Video)

Luni, 14 Ianuarie 2013, ora 11:33
3954 citiri
Gyorgy Frunda: Dan Voiculescu trebuie sa apartina trecutului (Video)

Gyorgy Frunda, consilierul premierului Victor Ponta pe probleme juridice, afirma ca nu e mandru ca trebuie sa imparta viata politica alaturi de un colaborator al Securitatii, referindu-se la Dan Voiculescu, presedintele de onoare al Partidului Conservator.

"Eu cred ca Dan Voiculescu este intr-adevar o persoana care trebuie sa apartina trecutului si nu sunt mandru ca impart o viata politica alaturi de fosti colaboratori ai Securitatii, care si acum dau dovada de un nationalism similar perioadei Ceausescu, dar mie nu-mi place sa formulez atat de agresiv", a declarat Frunda, in cadrul unui interviu acordat Romania Libera.

Fostul senator UDMR a vorbit si despre sintagma "stat national", pe care UDMR vrea sa o scoata din Constitutie, afirmand ca in Uniunea Europeana doar Romania, Slovacia si Slovenia se mai declara state nationale si ca analizele constitutionale si politice demonstreaza ca aceasta sintagma nu mai este acoperitoare pentru Romania, cata vreme multe dintre deciziile tarii se iau la Bruxelles sau Strasbourg.

"Viata politica din Romania trebuie sa atinga nivelul celei din Franta anilor 1950, cand francezii au sters definitia de stat national din Constitutia lor. (...)Maghiarul de rand ar raspunde ca prin definirea Romaniei ca stat national el nu se considera reprezentat, nu se considera acceptat: ungurul din Romania are alta limba, alta religie, alte traditii si o istorie care uneori e comuna cu istoria romanilor, iar alteori diferita", a afirmat consilierul premierului, care a precizat ca a ramas "membru activ al UDMR" pe perioada in care isi indeplineste functia de la Palatul Victoria.

In ceea ce priveste modificarea legilor DNA si ANI, schimbari invocate de mai multi reprezentanti ai USL, dar si din UDMR, fostul senator prefera sa nu se pronunte, dar tine sa precizeze ca anchetele celor doua institutii nu trebuie facute la televizor ci in mod confidential "si doar rezultatul sa fie public".

Gyorgy Frunda mizeaza pe ideea autonomista ca motor al cresterii nivelului de trai, dar spune ca este "impotriva federalismului".

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Gyorgy Frunda Dan Voiculescu interviu, #Gyorgy Frunda stat national, #Gyorgy Frunda modificare Constitutie , #UDMR