Reactia selectionerului Romaniei dupa victoria cu Cehia de la Campionatul European

Duminica, 02 Decembrie 2018, ora 09:24
4280 citiri
Reactia selectionerului Romaniei dupa victoria cu Cehia de la Campionatul European
Foto: Captura video Facebook

Selectionerul nationalei feminine de handbal a Romaniei, Ambros Martin, se declara multumit dupa ce echipa noastra a debutat cu dreptul la Campionatul European, invingand Cehia la o diferenta de trei goluri.

Tehnicianul iberic a apreciat calitatea jocului fetelor noastre din prima repriza, dar si faptul ca au reusit sa ramana cu picioarele pe pamant si sa gestioneze corect situatia dificila din finalul meciului.

"Daca e sa ne gandim la meciul anterior pe care l-am jucat impotriva lor, am facut o repriza foarte buna in aparare. Nu au putut sa inscrie, au avut multe probleme, iar la noi nu a fost vorba despre aparare, ci doar despre atac. Dar de data aceasta am tratat bine meciul, am jucat bine si in aparare. E bine ca am uitat de acel meci, nu am vorbit despre el, insa in unele momente poate fetele s-au gandit, pentru ca jucatoarele din Cehia s-au apropiat periculos pe final. De data aceasta raspunsul a fost cu totul diferit fata de meciul trecut. Am aratat ca ne-am maturizat in joc si stim cum sa tratam momentele dificile, in care am reusit sa evoluam cu incredere.

(In repriza secunda - n.red.) adversarul a jucat cu o alta atitudine, au zis, gata, suntem conduse, nu avem nimic de pierdut, trebuie sa jucam. In al doilea rand, nu am fost la fel de agresivi in aparare si le-am lasat sa fie foarte aproape de zona de 6 metri si au gasit spatiile, iar in atac am ratat unele ocazii clare pe care in prima repriza le-am concretizat. In momentele dificile cred insa ca echipa a reactionat foarte bine", a spus Martin, citat de Gazeta Sporturilor.

In ceea ce priveste urmatorul meci din Grupa D de la Euro 2018, cel cu surprinzatoarea Germanie, care a invins marea favorita Norvegia, selectionerul se asteapta la o partida dificila.

"La acest Campionat European, la inceput, asteptarile si capacitatea fizica sunt egale si orice se poate intampla. Nu m-a surprins faptul ca au pierdut (norvegiencele - n.red.), ci ca au primit 33 de goluri. Asa ca incercam sa ne concentram, pentru ca la meciul nostru cu Germania sa jucam bine in aparare. Si-au schimbat antrenorul, joaca precum Olanda, foarte rapid, iar noi trebuie sa le oprim, mai ales cand facem schimbare. Am lucrat la acest lucru in aceasta saptamana si pentru meciul cu Cehia."

Romania a debutat cu dreptul la Campionatul European de handbal feminin, invingand Cehia cu scorul de 31-28.

A fost o partida complicata, in care o prima repriza perfecta a fost urmata de o alta destul de slaba, adversarele amenintand la un moment dat foarte serios echipa noastra.

Urmatorul meci al Romaniei, cel cu Germania, este programat luni seara.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#Ambros Martin nationala Romania, #Romania Cehia Campionat European, #Romania handbal rezultate , #Campionatul European Handbal Feminin