Campionatul Mondial de handbal: Optimile s-au incheiat, urmeaza meciuri soc pana in finala

Marti, 22 Ianuarie 2013, ora 10:47
2400 citiri
Campionatul Mondial de handbal: Optimile s-au incheiat, urmeaza meciuri soc pana in finala
Sursa:handbalspain2013.com

La Campionatul Mondial de handbal din Spania s-a cernut graul de neghina. Faza optimilor de finala s-a incheiat luni noaptea, cand s-au jucat ultimele patru partide. Nici o surpriza nu si-a facut loc in aceasta etapa, favoritele calificandu-se la pas.

Meciul dintre tara gazda si Serbia a fost cea mai asteptata intalnire a zilei. Spania a facut o prima repriza exceptionala cu actuala vicecampioana a Europei marcand 20 de goluri, acelasi numar cat a a marcat adversara sa in timpul regulamentar de joc. Dupa pauza ibericii au mentinut aceeasi intensitate in joc , iar la final tabela de marcaj a indicat o diferenta de noua goluri, scor 31-20.

Intr-un alt meci atractiv, din aceasta faza, s-au intalnit Ungaria si Polonia. Ambele echipe nu au reusit sa se desprinda in prima parte care s-a incheiat cu un avantaj minim 10-9, pentru vecini nostri din nord-vest. La inceputul reprizei secunde, maghiarii au zburat pe teren. Torpilele vedetei Laszlo Nagy si paradelor pe linia portii a aparatorului buturilor Mikler au ingenuncheat Polonia. Avantajul de sase goluri luat de maghiari (17-11), nu a mai putut fi remontat , diferenta crescand pana la fluireul final cu inca doua goluri. Ungaria a invins fara probleme, scor 27-19.

Croatia si-a confirmat statutul de aspiranta la titlu si nu a lasat nici o optiune nationalei Belarus care a cazut invinsa, scor 33-24. Cealalta nationala ex-iugoslava, Slovenia, a trecut fara emotii de Egipt, scor 31-26.

In sferturile de finala, echipele calificate se vor duela pentru un loc in lupta pentru medalii. In aceasta faza vor avea loc doar partide soc. Franta , campioana mondiala, va intalni Croatia, o abonata a podiumurilor in ultimii ani la toate competitiile. Danemarca, campioana Europei va juca contra Ungariei, una dintre fortele handbalului mondial. Spania, principala favorita la titlul si tara gazda, va juca cu Germania, care vizeaza castigarea trofeului cu numarul patru. Rusia, ramane aceeasi nationala de temut in lumea handbalului si va intalni surpriza placuta a acestei editii Slovenia.

Iata rezultatele ultimelor patru meciuri din optimile de finala: Slovenia-Egipt 31-26, Serbia-Spania 20-31, Croatia -Belarus 33-24 si Ungaria-Polonia 27-19.

Programul sferturilor de finala: Franta-Croatia, Danemarca-Ungaria, Spania-Germania si Rusia-Slovenia.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Mondialul handbal masculin rezultate, #Mondial handbal masculin sferturi , #handbal rezultate