Prima reactie dupa calificarea CSM-ului: Cum a fost posibila minunea de la Rostov

Sambata, 09 Aprilie 2016, ora 19:20
5268 citiri
Prima reactie dupa calificarea CSM-ului: Cum a fost posibila minunea de la Rostov
Foto: EHF

Nicolae Andrei Luca, managerul campioanei Romaniei la handbal feminin CSM Bucuresti, a declarat, sambata, ca performanta echipei de a se califica la Turneul Final Four al Ligii Campionilor se datoreaza tuturor, pentru ca "si fetele, si antrenorii, si toti cei din jurul lor" au aratat o coeziune nemaiintalnita inaintea meciului din Rusia.

El a mai afirmat ca un rol important in aceasta calificare superba, la prima participare in competitie, il are si faptul ca CSM a ajuns in Rusia cu cateva zile inaintea meciului, potrivit News.ro.

"Suntem foarte fericiti, ne bucuram mult pentru rezultat, cu atat mai mult cu cat l-am obtinut in Rusia. Indiferent cine si cum a luptat pentru aceasta calificare, si spun asta si pentru ca am avut fete care nu au fost valide suta la suta, meritul este al tuturor. Au contat masurile noastre, planul nostru de a veni mai repede aici la Rostov.

Toti am colaborat excelent, a existat o coeziune nemaiintalnita in echipa. S-a luptat extraordinar. Inainte de a veni aici, multi spuneau ca Rostov va face un meci excelent dupa ce a pierdut la Bucuresti. Uite ca nu a fost asa si noi am facut un meci excelent", a declarat Luca, pentru News.ro.

El a mai spus ca nu face pronosticuri pentru Turneul Final Four, care va avea loc la Budapesta.

"Acum, toata lumea e fericita, inseamna mult aceasta performanta, adica ce ne-am propus: calificarea in Final Four. Este primul an cand suntem in Liga Campionilor si CSM Bucuresti este prima echipa romanesca ce obtine calificarea in Final Four, in acest nou format. Nu facem pronosticuri acum privind ce va fi la Budapesta, la Final Four. Vor fi doua zile frumoase in care vom lupta ca si pana acum", a precizat managerul CSM Bucuresti.

Nicolae Andrei Luca considera ca actualul format al Ligii Campionilor este mai dificil in drumul spre cucerirea trofeului, fata de perioada in care Oltchim Ramnicu Valcea, in conducerea careia a activat, lupta pentru castigarea competitiei.

"Atunci era altceva, nu vreau sa par nostalgic. Lucrurile s-au schimbat, sistemul competitional e mai dificil. Atunci o semifinala era tur-retur, la fel finala, acum ai un singur meci la Turneul Final Four, semifinala, daca prinzi o zi buna si castigi, bine, mergi in finala, care e tot un meci, daca nu, ai ratat si asta e. De aceea mi se pare ca e foarte importanta realizarea noastra.

Nu mai pomenesc ca la noi tot anul au fost jucatoare cu probleme de sanatate, chiar si acum. Dar ne vom remonta cat de bine vom putea si vom merge la Budapesta sa ne jucam sansele. Pana atunci insa, mai sunt meciuri in Liga Nationala, unde ne dorim castigarea titlului", a conchis Luca.

Campioana Romaniei la handbal feminin, CSM Bucuresti, s-a calificat, sambata, in deplasare, la Turneul Final Four al Ligii Campionilor, dupa ce a invins formatia rusa Rostov-Don, cu scorul de 29-28 (16-11), si in mansa retur a sferturilor, echipa din Capitala evoluand pentru prima data in cea mai importanta competitie continentala intercluburi.

In tur, la Bucuresti, CSM a castigat la limita, scor 26-25 (11-12).

In semifinalele Ligii Campionilor la handbal feminin a mai ajuns Oltchim Ramnicu Valcea, de patru ori, intre anii 2009-2013, iar o data (in 2010) a jucat si finala competitiei. Intre timp, sistemul competitional s-a schimbat, fiind introdus Turneul Final Four, astfel ca CSM Bucuresti devine prima echipa romanesca ce atinge aceasta faza a Ligii Campionilor.

In celelalte partide retur din sferturile de finala se dueleaza Buducnost - HCM Baia Mare (scor 29-24 in tur, returul duminica), Larvik HK - HC Vardar (20-34, duminica) si Gyor - FTC Budapesta (31-18, sambata).

Turneul Final Four va fi gazduit de Budapesta, in 7-8 mai.

Detinatoarea trofeului este formatia Buducnost Podgorica (Muntenegru), la care evolueaza si Cristina Neagu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#CSM Bucuresti semifinala Liga Campionilor, #CSM Bucuresti Final Four , #Liga Campionilor handbal