Cristian Gatu reactioneaza dur dupa decizia IHF in cazul Romaniei - de ce am fost pedepsiti

Joi, 24 Decembrie 2015, ora 19:00
5325 citiri
Cristian Gatu reactioneaza dur dupa decizia IHF in cazul Romaniei - de ce am fost pedepsiti
Foto: Hepta.ro

Fostul mare handbalist roman si presedinte al federatiei Cristian Gatu a reactionat dur dupa ce tarii noastre nu i s-a mai permis sa organizeze turneul de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio.

Cristian Gatu spune ca FRH trebuie sa adopte o pozitie mult mai dura si a adus in discutie chiar si un posibil boicot din partea tarii noastre.

"Asta e o practica mai veche a Federatiei Internationale, care nu comunica din timp. Orice regulament trebuie comunicat inainte de inceperea competitiei respective, nu dupa. FRH ar trebui sa se adreseze Federatiei Internationale de Handbal si apoi Comitetului Olimpic International.

Trebuie sa ne zica pe ce criteriu s-a acordat organizarea turneului? Asa, pe frumusete? Pe faptul ca Danemarca a organizat frumos un Campionat Mondial? Pai, atunci ar trebui sa oficializeze criteriul financiar si nu mai avem ce comenta. Iar daca nu le convine, nu mai participam. Oricum, criteriul financiar nu mi se pare unul normal. N-are nicio legatura cu realitatea", a spus Gatu pentru Adevarul.

Primele explicatii ale IHF - de ce a ramas Romania fara turneul preolimpic

Apoi, Gatu a explicat motivul pentru care Danemarca a fost avantajata.

"Nu cred ca IHF are ceva impotriva Romaniei. Are, in schimb, ceva pentru tarile nordice. Suntem prea mici pentru un razboi asa de mare. La IHF, valoarea nu e pe performanta sportiva, ci pe forta financiara, iar Norvegia si Danemarca finanteaza Federatia Internationala.

In sensul ca drepturile de televizare pentru diferite competitii le cumpara, in principiu, Norvegia si Danemarca la niste preturi pentru care televiziunile noastra nu-si permit nici macar sa deschida usa! Iar drepturile de televizare sunt ale Federatiei Internationale", a completat Gatu.

Romania trece la fapte dupa decizia IHF - Cum arata protestul Federatiei de Handbal

Federatia Internationala de Handbal a confirmat, miercuri, ca Romania nu va mai organiza turneul pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio.

Pana in acest an, de fiecare data se tinea cont de criteriul sportiv, iar tarile organizatoare erau cele clasate pe locurile 2-4 la turneele finale.

De aceasta data, IHF a tinut cont de criteriul economic, desemnand Danemarca drept tara gazda.

Competitia va avea loc in luna martie 2016, iar din grupa Romaniei fac parte Danemarca, Muntenegru si Uruguay. Primele doua clasate vor merge la Jocurile Olimpice.

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Romania turneu preolimpic handbal, #decizie IHF Romania handbal , #nationala handbal