Debut de foc pentru Romania la Campionatul Mondial de handbal feminin

Vineri, 29 Noiembrie 2019, ora 18:00
7920 citiri
Debut de foc pentru Romania la Campionatul Mondial de handbal feminin
Foto: Facebook/Cristina Neagu

Cele mai bune 24 echipe din lume, inclusiv Romania, prezenta la toate editiile, se bat la editia a 24-a a Campionatului Mondial de handbal feminin, in Japonia (30 noiembrie - 15 decembrie), pentru medalii si pentru locurile care asigura prezenta la turneele preolimpice de calificare la Tokyo.

Romania, diminuata serios de scandalul de dopaj de la Corona Brasov, echipa care furniza patru jucatoare lotului national, si cu Cristina Neagu la un nivel redus, are o misiune dificila inca din primul meci, programat sambata contra Spaniei (30 noiembrie) in Grupa C, de la Kumamoto si Yatsushiro, dupa care va intalni Senegalul (1 decembrie), Kazahstanul (3 decembrie), Muntenegrul (4 decembrie) si Ungaria (6 decembrie).

Primele trei clasate din grupa se califica pentru grupa principala 2 de la Kumamoto (8-11 decembrie), de unde primele doua echipe avanseaza in semifinale (13 decembrie).

Finala mare si finala mica au loc pe 15 decembrie la Kumamoto.

In ultimele meciuri de pregatire, nationala Romaniei condusa de suedezul Tomas Ryde a invins echipa japoneza Omron (25-23), dar a pierdut apoi categoric cu Olanda (23-32), astfel ca adevaratul potential al tricolorelor urmeaza sa fie dezvaluit abia la jocul cu Spania.

Romania a infruntat Spania si in grupe la CM 2017 din Germania, cand s-a impus cu 19-17.

La Mondialul din 2017, Franta a castigat medaliile de aur, urmata in clasament de Norvegia, Olanda si Suedia. Romania s-a clasat pe locul 10, iar Spania, prima noastra adversara, pe locul 11. Cele mai multe titluri mondiale le are Rusia (4), urmata de Norvegia (3), URSS (3), RDG (3), in timp ce Romania are in palmares un titlu mondial, doua medalii de argint si una de bronz.

Doar castigatoarea titlului mondial obtine biletul direct pentru JO 2020, iar urmatoarele sapte clasate obtin dreptul de a participa la turneele preolimpice. Franta, Brazilia, Coreea de Sud, Angola si Japonia sunt deja calificate, iar daca unele dintre acestea intra in primele opt, cum va fi cel mai probabil cazul campioanei mondiale en titre, atunci echipa de pe locul 9 obtine ultimul bilet la turneele de calificare de anul viitor.

Componenta celorlalte grupe:

Grupa A: Norvegia, Olanda, Serbia, Slovenia, Angola, Cuba;

Grupa B: Franta, Danemarca, Germania, Coreea de Sud, Brazilia, Australia;

Grupa D: Rusia, Suedia, Japonia, China, Argentina, RD Congo.

Bianca Bazaliu, Cristina Laslo, Eliza Buceschi si Daria Bucur sunt jucatoarele de la Corona Brasov care ar fi utilizat terapia cu laser intravenos, ele fiind apoi inlocuite in lotul Romaniei de Patricia Vizitiu, Anca Polocoser si Elena Dache.

Lotul Romaniei: Denisa Dedu (CSM Bucuresti), Yuliya Dumanska, Diana Ciuca (ambele de la SCM Ramnicu Valcea) - portari; Cristina Florica (SCM Ramnicu Valcea), Ana Maria Iuganu (Gloria Buzau) - extreme stanga; Cristina Neagu, Gabriela Perianu (ambele CSM Bucuresti), Anca Polocoser (Minaur Baia Mare) - interi stanga; Elena Dache (Dunarea Braila), Laura Pristavita (Gloria Bistrita), Madalina Zamfirescu (SCM Ramnicu Valcea) - centri; Patricia Vizitiu (SCM Craiova) - inter dreapta; Aneta Udristioiu (Dunarea Braila), Sonia Seraficeanu (Minaur Baia Mare) - extreme dreapta; Raluca Bacaoanu (SCM Ramnicu Valcea), Lorena Ostase (CSM Slatina), Crina Pintea (CSM Bucuresti) - pivoti.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Romania Mondial handbal feminin, #Campionat Mondial handbal feminin , #nationala handbal