Inca un scandal de proportii in handbalul romanesc

Vineri, 07 Ianuarie 2011, ora 08:28
3986 citiri
Inca un scandal de proportii in handbalul romanesc

Handbalul romanesc a intrat in noul an cu un scandal de proportii dupa ce unul din cei mai buni si experimentati componenti ai echipei nationale, Alin Sania, nu a fost inclus in lotul pentru Campionatul Mondial.

Interul stanga a rabufnit la aflarea acestei decizii, acuzandu-l, mai mult sau mai putin voalat, pe selectionerul Vasile Stanga.

"Am venit ca fraierul pe 2 ianuarie la lot, ca sa plec dupa numai doua zile, desi cand am fost chemat, mi s-a spus ca este nevoie de mine. Cand jucam in Dubai, eram vazut drept un handbalist foarte bun, iar acum, cand am ajuns in cel mai bun campionat al lumii, in Germania, unde nimic nu se compara, nu mai sunt bun.

M-am simtit foarte prost. Sincer, nu mi-am imaginat niciodata ca nu voi merge la Campionatul Mondial din Suedia. Cred ca mi-am facut datoria atat in calificari, cat si in barajul cu Rusia si puteam sa ajut echipa si la turneul final", a spus Sania intr-un interviu publicat in editia tiparita a cotidianului Prosport.

Decizia selectionerul a fost motivata, oficial, de faptul ca Alin Sania nu a evoluat foarte mult la echipa de club, Melsungen, insa handbalistul nu este de acord.

"Atunci, trebuia sa ma lase in vacanta, sa nu ma mai convoace. Nu mai am 15-20 de ani, ca sa am parte de un asemenea tratament.

E adevarat ca nu am jucat in ultima vreme la Melsungen. S-a schimbat antrenorul, care a mizat in general pe jucatorii cu experienta in Bundesliga. Dar un Campionat Mondial te motiveaza, indiferent de situatie. Eu ma simteam foarte bine pregatit atat fizic, cat si psihic, poate ca mai aveam nevoie doar de acele meciuri din turneul de pregatire din Elvetia, sa mai facem o repetitie. Ce puteam sa fac in doua zile de pregatire la Izvorani si intr-un meci amical cu echipa de tineret? Asta m-a durut cel mai tare, ca nu mi s-a dat nicio sansa, pe care o meritam", a mai spus Sania.

In final, sportivul "tricolor" a anuntat ca renunta la echipa nationala, cel putin pentru o perioada.

"Nu vreau sa mai aud de echipa nationala, cel putin in acest an. Muncesti, muncesti, iar apoi ti-o iei in freza. Nu pot sa spun ca este chiar un capitol inchis, dar cel putin in preliminariile CE 2012 nu voi mai juca. A fost un soc mult prea puternic pentru mine si vreau sa ma linistesc. In momentul de fata, daca am fost respins, si eu am dreptul sa resping. Vreau sa-mi vad de treburile mele si doar daca ma voi simti eu in stare voi mai veni la nationala. Cred ca acum am si eu dreptul sa decid", a incheiat Alin Sania.

Echipa masculina de handbal a Romaniei va participa, in acest week-end, la un turneu amical in Elvetia, unde "tricolorii" vor intalni reprezentativa tarii gazda (vineri), Slovenia (sambata) si Norvegia (duminica).

Urmeaza apoi deplasarea in Suedia pentru Campionatul Mondial, nationala noastra facand parte din Grupa preliminara C, alaturi de Croatia, Danemarca, Algeria, Australia si Serbia.

M.D.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#scandal handbal romanesc, #Sania retragere echipa nationala, #Romania Campionat Mondial handbal , #nationala handbal