Jucatoarele nationalei de handbal a Romaniei, ridicate in slavi dupa meciul cu Norvegia

Sambata, 19 Decembrie 2015, ora 09:00
5069 citiri
Jucatoarele nationalei de handbal a Romaniei, ridicate in slavi dupa meciul cu Norvegia
Foto: captura video Dolce Sport

Jucatoarele nationalei de handbal a Romaniei sunt laudate pentru jocul prestat in semifinala pierduta in fata Norvegiei, vineri seara, scor 33-35, la Campionatul Mondial din Danemarca.

Antrenorul norvegiencelor, Thorir Hergeirsson, spune despre Romania ca nu este o echipa usor de batut.

"Exista si placere in suferinta. Am intalnit o echipa foarte buna, care a crescut foarte mult si cu multa calitate. Au incredere in colectivul lor si nu sunt o echipa usor de batut", a spus Hergeirsson, citat de DigiSport.

La randul sau, presdintele FRH, Alexandru Dedu, s-a declarat incantat de echipa nationala a Romaniei.

"Am un singur cuvant de spus, respect! Respect pentru echipa, pentru staff, pentru lupta, pentru abordare. Am facut dovada ca suntem o putere a handbalului mondial in acest turneu final. (...) Nu ne-a lipsit nimic, am aratat ca o echipa mare. Asta e castigul nostru, jocul de echipa, faptul ca nu cedam niciodata", a spus Dedu, citat de Dolce Sport.

Totodata, antrenorul secund Costica Buceschi, a laudat jocul "tricolorelor" si si-a exprimat speranta ca Romania va reusi sa castige medalia de bronz, dupa meciul de duminica impotriva Poloniei.

"Ma bucur ca am demonstrat ca suntem peste Norvegia. (...) Jucam un alt handbal fata de ceea ce am jucat in grupa. Speram sa putem face fata ritmului, sa ducem meciul cat mai bine cu putinta", a precizat secundul, la Dolce Sport.

La randul lor, jucatoarele Romaniei s-au declarat mandre de performanta reusita vineri seara, precum si de jocul prestat.

"Sunt atat de mandra de echipa mea, de aceasta nationala. Credeti-ma ca nu mai am cuvinte. Sunt foarte suparata, dar in acelasi timp si foarte mandra. Nu vreau sa comentez acum arbitrajul. Nu au fost mai bune decat noi. Nu s-a simtit oboseala, as fi gata sa mai joc un meci acum. Cu Polonia sa dea Dumnezeu sa fie bine!", a spus Paula Ungureanu, care a aparat trei aruncari de la 7 metri in meciul cu Norvegia.

De asemenea, si Gabriela Perianu a avut cuvinte mari despre meciul de vineri seara, scrie Gazeta Sporturilor: "Sunt mandra de echipa mea si de felul cum a luptat. Sper sa mai joc si sa traiesc clipa cand vom invinge Norvegia".

Si Oana Manea a recunoscut ca jocul Romaniei a fost aproape perfect, potrivit Gazetei Sporturilor: "Nu am de ce sa plang! Nu au fost cu nimic mai presus decit noi. (...) Am aratat ca putem rezista 60-70 de minute, imi pare bine ca am invatat sa ne ridicam cand suntem conduse (...) In prelungiri nu am cedat chiar cand am fost conduse la trei goluri. Poate avem si noi acum spiritul asta de luptator".

"Fetele au fost senzationale, senzationale. Si-au depasit limitele si puterile. S-au luptat extraordinar, minut de minut, minge de minge. Au fost minunate. Nu stiu ce puteau sa faca mai mult decat ce au facut. Au facut maximul din punctul meu de vedere si nu am decat cuvinte de lauda si apreciere, nu am absolut nimic de comentat", a spus si fosta jucatoare a nationalei Cristina Varzaru, la Dolce Sport.

"Jos palaria, fetele au luptat din primul pana in ultimul minut. Sigur ca suntem dezamagiti de anumite decizii ale arbitrilor. (...) Jocul a fost senzational, de exceptie, din primul minut pana in ultimul", a declarat la randul sau si Narcisa Lecusanu, o alta fosta componenta a nationalei.

Romania rateaza finala Campionatului Mondial de handbal dupa un meci de infarct

Echipa nationala de handbal feminin a Romaniei a ratat calificarea in finala Campionatului Mondial din Danemarca, dupa ce a fost invinsa de Norvegia, scor 35-33, la capatul prelungirilor.

"Tricolorele" au facut un nou meci magnific, insa au ratat victoria in timpul regulamentar cu zece secunde inainte de final, cand Ardean Elisei nu a reusit sa inscrie pe contraatac. Fetele noastre vor disputa insa finala mica a turneului, duminica de la ora 15:45, cu Polonia.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#reactii meci Norvegia Romania, #Buceschi meci Norvegia Romania, #Romania Norvegia semifinala Campionatul Mondial , #nationala handbal