Mare surpriza la nationala de handbal: Selectionerul Tomas Ryde a fost inlocuit

Marti, 04 Octombrie 2016, ora 20:50
8153 citiri
Mare surpriza la nationala de handbal: Selectionerul Tomas Ryde a fost inlocuit
Foto: FRH

Echipa nationala de handbal feminin a Romaniei are un nou antrenor, dupa ce suedezul Tomas Ryde a fost inlocuit, marti, din aceasta functie, urmand a se dedica unei cariere de om de afaceri.

Astfel, noul selectioner este spaniolul Ambrosio Martin (foto), antrenorul celor de la Gyor, informeaza site-ului Federatiei Romane de Handbal.

Potrivit sursei citate, Ambrosio Jose Martin Cedres a fost desemnat antrenorul anului in anii 2013 si 2014, fiind dublu castigator al Ligii Campionilor.

In acest an, Ambros Martin a pierdut finala Ligii Campionilor, Gyor fiind invinsa de CSM Bucuresti, si a mai ajuns in finala acestei competitii si in anul 2011, cu echipa spaniola Itxako.

Spaniolul a semnat un contract cu Federatia Romana de Handbal pana in anul 2020, cotinuand insa in paralel sa antreneze si formatia maghiara Gyor, unde se afla de patru sezoane. Martin va fi prezentat oficial miercuri, la ora 11:00, la sediul FRH.

Antrenorul secund Costica Buceschi ramane in continuare la nationala, mai informeaza sursa citata, aratand ca suedezul Ryde, care era la conducerea nationalei de un an si 4 luni, "se va dedica mai departe carierei de om de afaceri, aceasta oferindu-i la acest moment oportunitati deosebite".

"Multumim, Tomas Ryde, pentru munca depusa si excelentele rezultate obtinute impreuna, bine ai venit, Ambros Martin, in echipa F.R.H.! Hai, Romania!", se mai arata in mesajul FRH.

Anul trecut, spaniolul a mai avut discutii cu FRH, inainte de numirea lui Tomas Ryde, insa intelegerea a cazut in ultimul moment.

Ce spune presedintele FRH

Presedintele FRH, Alexandru Dedu, a salutat sosirea noului selectioner.

"Consider numirea lui Ambros Martin, un antrenor din elita handbalului mondial feminin, ca fiind un nou pas important pentru proiectul nostru Handbalul, Sport National. Venirea sa confirma hotararea noastra de a lucra cu cei mai buni profesionisti din handbalul mondial, atat la nationala de fete, cat si la nationala de baieti, condusa de Xavi Pasqual.

Ma bucur enorm ca alaturi de ei sunt antrenori de top din Romania si le multumesc lui Costica Buceschi si lui Eliodor Voica pentru contributia lor la acest proiect. Sunt convins ca mixul de experienta internationala si intelegere a competitiei locale va continua sa dea rezultate la cel mai inalt nivel.

Un mare multumesc lui Tomas Ryde pentru colaborarea noastra si rezultatele exceptionale obtinute impreuna. Mult succes in proiectele viitoare", a spus Alexandru Dedu.

Tomas Ryde a obtinut medalia de bronz cu nationala la Campionatul Mondial din luna decembrie, insa echipa a dezamagit la Jocurile Olimpice de la Rio, unde nu a reusit sa depaseasca grupele competitiei.

Romania se afla in Grupa D a Campionatului European din luna decembrie, una foarte putenica, alaturi de campioana mondiala Norvegia si de cea olimpica Rusia. Cea de-a patra echipa este Croatia.

Nationala noastra nu va conta insa pentru acest turneu pe Valentina Ardean Elisei, accidentata grav la ligamente, urmand a lipsi cel putin cinci luni.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Tomas Ryde inlocuit nationala, #Tomas Ryde schimbat nationala, #Ambrosio Martin selectioner nationala handbal , #nationala handbal