Momentul decisiv pentru nationala Romaniei la Campionatul Mondial de handbal: Era in stare sa mancam din adversare!

Miercuri, 23 Decembrie 2015, ora 13:28
3116 citiri
Momentul decisiv pentru nationala Romaniei la Campionatul Mondial de handbal: Era in stare sa mancam din adversare!
Foto: Facebook/ FRH - Federatia Romana de Handbal Official

Nationala Romaniei a obtinut o performanta istorca la Campionatul Mondial de handbal feminin, terminand competitia pe locul al treilea, insa putin a lipsit ca fetele noastre sa fie eliminate inca din optimile de finala.

Cristina Neagu, cea mai buna jucatoare de la turneul final, a dezvaluit care a fost momentul decisiv pentru "tricolore".

Sportiva romanca marturiseste ca, inaintea meciului cu Brazilia, campioana mondiala en titre la vremea respectiva, din optimile de finala, jucatoarele au avut o sedinta in care au dat cartile pe fata, au discutat despre toate problemele, iar la final au fost mai decise ca niciodata sa se impuna.

"Cine ar fi dorit sa piarda trei meciuri anterior? Am suferit toate mult dupa primul cu Spania, dar chiar daca am pierdut apoi si cu Rusia si cu Norvegia, am pierdut luptand si vedeam cum jocul nostru creste. A venit Brazilia la rand, Paula Ungureanu a vrut Brazilia si a si facut un meci exceptional atunci, iar inainte am vorbit cu staful si apoi doar intre noi. Ce merge, ce nu merge, cum sa corectam, ne-am ascultat una pe alta cu tot ce aveam pe suflet si am spus la final cam asa: cu Brazilia e meciul meciurilor sau cel care ne va trimite acasa. Atunci s-a nascut strigatul Pentru cine jucam? Pentru noi!

Cristina Neagu rupe tacerea dupa atacul lui Tadici: Declaratii fara precedent ale celei mai bune handbaliste din Romania

Sincer, in acel meci cu Brazilia chiar am jucat pentru noi, a fost descatusarea noastra, renasterea noastra. Sigur ca apoi, atunci cand strigam, gandul nostru era si la familii, la fanii din sala, la cei de acasa care ne incurajau tot timpul si, tot sincer, nu era si pentru cei care ne-au numit rusinea Romaniei. Asta a insemnat "pentru noi". Ne-a dat extrem de multa motivatie si eram o alta echipa a Romaniei, am obtinut o victorie mare, iar dupa mine a fost cel mai frumos meci al nostru la Mondiale. Eram in stare sa mancam din ele la acel meci", a spus Neagu pentru Mediafax.

Premiile handbalistelor medaliate cu bronz, marite - cati bani vor incasa sportivele noastre

Romania a reusit sa invinga Brazilia in optimile de finala ale Mondialului, pentru ca apoi sa elimine chiar gazda intrecerii, Danemarca, in sferturi, dupa un meci de infarct.

Cristina Neagu, declaratie superba dupa performanta Romaniei de la Campionatul Mondial de handbal

In semifinale, "tricolorele" au pierdut dramatic in fata Norvegiei, dupa prelungiri, insa si-au luat revansa in finala mica, acolo unde au invins la scor Polonia si au castigat in premiera pentru Romania bronzul mondial.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Cristina Neagu Romania Mondial handbal, #Romania rezultat Campionat Mondial handbal, #Romania medalie handbal , #nationala handbal