Nationala de handbal feminin pleaca la Campionatul European: Obiectivul anuntat si programul meciurilor

Marti, 27 Noiembrie 2018, ora 22:00
4778 citiri
Nationala de handbal feminin pleaca la Campionatul European: Obiectivul anuntat si programul meciurilor
Foto: FRH

Echipa nationala de handbal feminine a Romaniei se pregateste de plecarea la Campionatul European din Franta, unde va debuta chiar de Ziua Nationala, in 1 decembrie, contra Cehiei.

Handbalistele romane, in frunte cu Cristina Neagu, isi doresc sa faca o mare bucurie romanilor si sa aduca o victorie cu Cehia, dar si sa aiba un parcurs cat mai lung. Jucatoarele au participat la conferinta de presa de dinaintea plecarii in studiourile Televiziunii Romane, conform unui comunicat remis Ziare.com.

Cristina Neagu spera ca Romania sa castige cu Cehia, pentru a aduce o bucurie romanilor de 1 decembrie: "Imi doresc sa ajung cat mai departe cu echipa nationala in turneu. Sper ca unitatea de grup va fi punctul forte al echipei. Toate gandurile noastre sunt la primul meci cu Cehia. Un pas inainte fata de ultimul Campionat European ar fi semifinalele, ar fi extraordinar pentru noi. Vrem sa oferim bucuria unei tari intregi si sa castigam cu Cehia".

Pentru Cristina Laslo, Campionatul European este cea mai importanta competitie: "Am asteptari frumoase si pozitive, abia astept primul meci. Nu este o presiune pe noi, este o bucurie ca lumea ne apreciaza. Am facut antrenamente bune si conteaza primul meci, mai ales ca e pe 1 decembrie. Echipele sunt bune si puternice, sunt convinsa ca si cehoaicele sunt foarte montate. Sper sa venim cat mai tarziu din competitiei".

Madalina Zamfirescu vrea ca jucatoarele din echipa Romaniei sa se bucure de handbal: "Vreau in primul rand sa ne bucuram de handbal si lucrurile sa ne iasa asa ca la antrenamente. La Campionatul European nu exista meciuri usoare, avem o grupa grea, iar cel mai important este primul meci. Trebuie sa luam fiecare meci in parte si atunci putem ajunge cat mai sus".

Valentina Ardean-Elisei isi doreste ca jocul Romaniei sa mearga ca la antrenamente: "Imi doresc ca jocul nostru sa mearga ca la antrenamente. Vreau sa fim unite si sa fim o echipa. Toata lumea are dorinta si motivatie, ajutandu-ne una pe cealalta putem face ce ne dorim. Ma simt tanara pe langa colegele mele, ma simt bine, nu ma gandesc la asta. Acum nu ma gandesc la retragere, ci doar la Campionatul European unde sper sa iasa asa cum ne dorim".

Cristina Varzaru, secretarul general al FRH, a spus ca obiectivul echipei este clasarea in primele sase echipe. "Principalul obiectiv pe care toata lumea il cunoaste este calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Pentru ca acest lucru sa se intample, ar fi de preferat ca la Campionatul Mondial din 2019 sa ne clasam intr-unul din primele sase locuri, sa putem organiza turneu de calificare pe teren propriu.

Ca sa ne putem califica la Campinatul Mondial, avem nevoie de un turneu de calificare, pe care ni-l da clasarea la acest Campionat European. Revenind strict la acest Campionat European, obiectivul stabilit impreuna cu staff-ul tehnic si lotul feminin este o clasare in primele sase echipe. Pe langa acest obiectiv oficial, ne dorim ca jocul echipei sa fie unul in crestere".

Selectionerul Ambros Martin este multumit de cum s-au pregatit jucatoarele: "Stiu de ce sunt aici, pe banca Romaniei. Imi plac victoriile si pentru asta ne-a pregatit, sa fim puternici! Sunt foarte multumit de felul cum s-au antrenat fetele, vad la ele ambitie, daruire, concentrare. Cu siguranta vom aborda competitia cu multa determinare. Respect Cehia, dar pe mine ma intereseaza doar cum evolueaza echipa noastra".

Campionatul European din Franta va debuta in 29 noiembrie, la Nancy, cu meciul dintre Franta si Rusia (ora 22.00).

Competitia se desfasoara in patru orase - Nantes, Nancy, Montbeliard si Brest, cu fazele superioare programate la Nantes si Nancy, respectiv cu finala la Paris AccorHotels Arena, in 16 decembrie. In total, 47 de meciuri.

Nationala Romaniei va evolua in grupa D, la Brest, incepand cu 1 decembrie, cu Norvegia, Germania si Cehia.

Programul meciurilor Romaniei:

1 decembrie

19.00 Romania-Cehia TVR HD, TVR 1

3 decembrie

19.00 Germania-Romania TVR HD, TVR 1

5 decembrie

22.00 Norvegia-Romania TVR HD, TVR 1

Lotul Romaniei:

Portari: Denisa Dedu, Yuliya Dumanska

Extreme stanga: Valentina Ardean-Elisei, Cristina Florica

Interi stanga: Cristina Neagu, Gabriela Perianu, Anca Polocoser

Centri: Eliza Buceschi, Cristina Laslo, Madalina Zamfirescu

Interi dreapta: Ana Maria Dragut, Melinda Geiger

Extreme dreapta: Laura Chiper, Aneta Udristoiu

Pivoti: Crina Pintea, Daniela Ratiu, Raluca Bacaoanu.

Romania a castigat medalia la bronz la CE in 2010.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Romania campionat European handbal, #program Romania Campionat European handbal , #nationala handbal