Nationala de handbal masculin, invinsa de Belarus: Sanse mici sa ajungem la Campionatul European

Joi, 15 Iunie 2017, ora 21:20
4724 citiri
Nationala de handbal masculin, invinsa de Belarus: Sanse mici sa ajungem la Campionatul European
Foto: FRH

Nationala masculina de handbal a Romaniei a fost surclasata de Belarus cu scorul de 32-22 (19-11), joi seara, in Sala Polivalenta din Craiova, in Grupa a 2-a a preliminariilor Campionatul European din 2018.

In urma acestui rezultat, Belarus si Serbia s-au calificat la turneul final, in timp ce tricolorii au sanse mici sa obtina calificarea de pe locul al treilea.

Romania a fost dominata la toate capitolele de oaspeti, pe care ii invinsese cu 26-23 la Minsk, in meciul de debut al campaniei, in noiembrie anul trecut. Tricolorii au inceput in forta, cu doua victorii in tot atatea meciuri, iar apoi au pierdut urmatoarele trei partide.

Belarus a inceput excelent meciul si a condus cu 4-0, tricolorii s-au apropiat la doua goluri (3-5, 4-6, 6-8, 7-9), dar oaspetii s-au desprins la cinci goluri, 7-12, pentru ca la pauza sa aiba 19-11. In partea a doua, Belarus a condus si la 12 goluri, 28-16 (51), scorul final fiind de 32-22.

Portarul Ivan Matkevici, care s-a despartit vara aceasta de Steaua, a fost cel mai bun om al oaspetilor.

Au evoluat echipele:

Romania: Mihai Popescu, Ionut Iancu - Marius Mocanu (5 goluri), Ionut Ramba, Demis Grigoras (5), Valentin Ghionea (2), Dan Racotea (2), Marius Sadoveac, Cosmin Capota, Ciprian Sandru (2), Alexandru Csepreghi (4), Adrian Rotaru, Cristian Fenici, Chike Osita Onyejekwe, Razvan Pavel (1), Roland Thalmaier (1). Selectioner: Xavi Pascual Fuertes.

Belarus: Ivan Matkevici, Viaceslav Soldatenko - Ivan Brovka (3), Vladislav Kules (3), Maxim Babicev, Boris Puhovski (7), Denis Rutenka (4), Viaceslav Sumak, Andrei Iurinok (2), Maksim Baranov, Artur Karvatki (4), Aleksandr Podsivalov, Artem Karalek (6), Aleksandr Titov, Artiom Kulak (1), Vadim Gaiducenko (2). Selectioner: Iuri Sevtov.

Au arbitrat ungurii Csaba Dobrovits si Peter Tajok, iar delegat EHF a fost Klaus Dieter Convents (Belgia).

Inaintea ultimelor meciuri din grupa, Polonia - Romania (18 iunie, 15,30, la Gdansk) si Belarus - Serbia (18 iunie), pe primul loc se afla Belarus, 7 puncte, urmata de Serbia, 7 puncte, Romania, 4 puncte, Polonia, 2 puncte.

Primele doua clasate si cea mai buna formatie de pe locul al treilea in cele sapte grupe se vor califica la turneul final din Croatia, programat intre 12 si 28 ianuarie 2018. Romania nu s-a mai calificat la Campionatul European de 22 de ani.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Romania Belarus, #Romania Belarus handbal , #nationala handbal