Nationala feminina de handbal debuteaza la Campionatul European. Totul despre turneul din Serbia

Marti, 04 Decembrie 2012, ora 10:18
5013 citiri
Nationala feminina de handbal debuteaza la Campionatul European. Totul despre turneul din Serbia

Campionatul European de handbal feminin din Serbia incepe marti, zi in care debuteaza si nationala Romaniei impotriva Rusiei (ora 21:15 - direct Ziare.com).

Organizat in Serbia, desi Olanda a castigat, dar s-a retras apoi, turneul final va avea loc pe patru sali, dintre care cea mai importanta este cea din Belgrad (22.680 de spectatori), unde vor avea loc semifinalele si finalele.

La acest european participa 16 nationale, care au fost impartite in patru grupe. Primele trei clasate din fiecare grupa merg apoi in doua grupe a cate sase echipe, din care primele doua clasate isi asigura prezenta in semifinale.

Iata care sunt cele patru grupe:

GRUPA A: Norvegia, Ucraina, Serbia si Cehia;

GRUPA B: Suedia, Franta, Danemarca si Macedonia;

GRUPA C: Croatia, Germania, Ungaria si Spania;

GRUPA D: Romania, Muntenegru, Rusia si Islanda;

Campionatul European de handbal feminin 2012 debuteaza marti, 4 decembrie, si va dura pana pe 16 decembrie.

Ghinion la tragerea la sorti

La tragerea la sorti ce-a avut loc in vara, la Monaco, nationala pregatita de Gheorghe Tadici a fost repartizata in urna capilor de serie, insa norocul n-a fost de partea noastra.

Romania a fost repartizata in Grupa D, alaturi de Muntenegru (locul 2 la Olimpiada din vara), Rusia (locul 8 la Olimpiada din vara) si Islanda, peste noi la Mondialul de anul trecut.

Asadar, o grupa infernala pentru o nationala a Romaniei aflata in reconstructie si cu un nou antrenor pe banca, dupa plecarea lui Radu Voina. Mai mult, in primele doua partide nu vom conta pe Paula Ungureanu, invoita dupa moartea tatalui ei.

Lovitura grea pentru Romania inaintea debutului la Campionatul European de handbal

Lotul pentru Europeanul din Serbia

Pentru Europeanul din Serbia, antrenorul Gheorghe Tadici a convocat 16 jucatoare, printre care o regasim si pe Cristina Neagu, revenita dupa o teribila accidentare.

Dar iata toate jucatoarele convocate pentru acest turneu final:

Portari: Paula Ungureanu (Oltchim), Talida Tolnai (Uskudar - Turcia) si Mihaela Smedescu (Baia Mare);

Jucatoare: Adriana Nechita (Oltchim), Magdalena Paraschiv ("U" Cluj), Iulia Curea (Oltchim), Nicoleta Dinca ("U" Cluj), Ionela Stanca (Oltchim), Oana Manea (Oltchim), Crina Pintea (HC Zalau), Cristina Neagu (Oltchim), Adina Meirosu (Oltchim), Adriana Tacalie (Corona), Clara Vadineanu ("U" Cluj), Aurelia Bradeanu (Oltchim) si Melinda Geiger (HCM Baia Mare).

Sanse mici

Desi a fost in urna capilor de serie, nationala noastra nu porneste ca favorita in Grupa D, iar cand pomenin de un triumf la sfarsitul turneului vorbim deja de o mare surpriza.

Trebuie sa tinem cont ca nationala Romaniei trece printr-un proces de reconstructie, iar asteptarile nu pot fi mari la acest Campionat European. Apoi, dam piept in grupa cu doua forte, Muntenegru si Rusia, echipe mult mai omogene. Totusi, sansa noastra o constituie Islanda, o nationala mult mai slab cotata, chiar daca la Mondialul de anul trecut a terminat peste noi.

La pariuri insa nationala noastra e vazuta bine, cu a 7-a sansa la cucerirea trofeului, dupa Rusia, dar inaintea Muntenegrului si Islandei. Favorita certa e Norvegia, urmata de Franta.

Programul Grupei D

Fetele lui Tadici fac parte din Grupa D, ale carei meciuri se vor juca la Millennium Center din orasul Vrsac, aflat la granita cu Romania, dupa cum urmeaza:

4 decembrie: Muntenegru - Islanda (ora 19:05) si Romania - Rusia (ora 21:15);

5 decembrie: Rusia - Muntenegru (ora 19:05) si Romania - Islanda (ora 21:15);

7 decembrie: Rusia - Islanda (ora 19:05) si Romania - Muntenegru (ora 21:15)

Toate partidele nationalei Romaniei la acest Campionat European vor fi transmise in direct de site-ul Ziare.com. De asemenea, Europeanul din Serbia poate fi urmarit la televizor pe TVR.

La precedentul Campionat European, organizat in urma de doi ani de Danemarca si Norvegia, nationala noastra a incheiat pe locul 3.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Romania campionat European handbal, #nationala feminina handbal Romania, #Romania program meciuri European, #Romania grupa European handbal , #nationala handbal