O Romanie care si-a dorit prea mult

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Marti, 12 Decembrie 2017, ora 07:29
6383 citiri
O Romanie care si-a dorit prea mult

Nationala feminina de handbal a Romaniei a parasit Campionatul Mondial inca din faza optimilor de finala, la capatul unui meci pe care l-a controlat de la inceput pana spre final, atunci cand adversarele noastre au lovit decisiv.

A fost o partida atipica pentru "tricolore" la acest turneu final, Romania reusind sa impuna ritmul din primele minute si sa se desprinda dupa jumatatea primei reprize, atunci cand a avut un avantaj si de cinci goluri. N-a fost insa o diferenta decisiva, iar pe final am avut de suferit.

Selectionerul Ambros Martin a incercat sa explice dupa partida ce s-a intamplat, ibericul dand vina pe dorinta prea mare de victorie a fetelor si tind sa ii dau dreptate.

Romania a jucat ca o mare favorita in duelul cu Cehia si probabil ca asta a fost marea noastra greseala. Am inceput bine, am reusit sa ne dominam adversara si sa inscriem mult. In minutul 24 conduceam cu 15-10 si la pauza am intrat cu 17-14. Ceea ce ar fi trebuit sa fie un semnal de alarma, un semn ca adversarele au forta de a reveni, a fost inca un motiv de siguranta.

Neagu si colegele ei erau constiente ca sunt mai bune si de aceea au si preferat un joc deschis, de care pe care, permitandu-le adversarelor sa marcheze mult pe contraatac.

A parut cumva ca in subconstientul lor "tricolorele" aveau certitudinea ca pot inscrie mai mult decat adversarele si de aceea a aparut si s-a mentinut acea fragilitate a defensivei care ne-a fost pana la urma fatala.

Din punctul meu de vedere si oricat de mult l-as aprecia pe Ambros Martin, aici cred ca este responsabilitatea selectionerului. Antrenorul era obligat sa intervina si sa isi tempereze jucatoarele, mai ales atunci cand a observat ca dorinta lor prea mare de a transa jocul duce inclusiv la foarte multe eliminari.

Ambros a avut probabil aceeasi stare ca si jucatoarele, iar cand a realizat ca lucrurile pot merge rau, in ultimele 10 minute sa zicem, nu a mai putut sa rupa jocul cu un time-out. Ramane, in opinia mea, o greseala flagranta a bancii tehnice aceasta infrangere cu Cehia.

Parcursul Romaniei de la Mondialul de handbal feminin este unul inselator. Pe de o parte am avut evolutii excelente, peste asteptari as spune, in faza grupelor. Insa nu trebuie sa uitam ca nimeni nu joaca la potentialul maxim in grupe, acolo unde o infrangere nu este deloc o drama.

Am capotat in prima partida decisiva, in fata unei adversare spun eu net inferioara, si asta ar trebui sa ne faca sa ne punem intrebari.

E drept si ca am ajuns la turneul final cu o echipa intesata de jucatoare lipsite de experienta si ca de acum Romania va fi tot mai buna, pe masura ce se incheaga relatiile de joc, iar fetele se obisnuiesc sa joace impreuna, insa infrangerea cu Cehia trebuie privita in continuare ca un semnal de alarma si, mai ales, ca o lectie.

Chiar daca am btinut rezultate notabile in ultima perioada, Romania a aratat inca o data ca nu se simte confortabil in postura favoritei certe. Si aici trebuie sa lucreze Ambros Martin, la mentalitatea elevelor sale, pentru ca data viitoare cand intalnim o Cehie in fata careia pornim cu prima sansa sa nu mai avem aceasta stare de surescitare care vine la pachet cu greseli incredibil de mari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Romania handbal rezultat, #Romania Cehia handbal, #romania eliminata mondial handbal , #nationala handbal