Presa internationala se inclina in fata nationalei Romaniei: Si-a aratat clasa. Ungureanu, cosmarul Braziliei

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Luni, 14 Decembrie 2015, ora 07:18
9726 citiri
Presa internationala se inclina in fata nationalei Romaniei: Si-a aratat clasa. Ungureanu, cosmarul Braziliei
Foto: Facebook/ IHF

Presa internationala se inclina in fata nationalei feminine de handbal a Romaniei dupa victoria splendida obtinuta in fata Braziliei in optimile de finala ale Campionatului Mondial.

Jurnalistii straini au remarcat defensiva agresiva si eficienta a "tricolorelor" si o ridica in slavi pe Paula Ungureanu, omul meciului.

Iata cateva dintre cele mai importante reactii:

"Romania nu a impresionat in grupe, acolo unde doua victorii asteptate cu Puerto Rico si Kazahstan au fost urmate de trei infrangeri cu Spania, Norvegia si Rusia. Insa echipa din Estul Europei si-a aratat clasa in optimi. Beneficiind de o defensiva solida si de evolutia uimitoare a portarului Paula Ungureanu, romancele au eliminat gazdele Olimpiadei", scriu cei de la handball-world.com intr-un material ce are ca titlul: "Ungureanu devine cosmarul Braziliei".

"Campioana mondiala in exercitiu este eliminata din competitie. Romania a reusit sa invinga Brazilia cu scorul de 25-22 si a pus capat dominatiei echipei sud-americane", scrie si site-ul oficial al competitiei, denmark2015.com.

"Romania a socat campioana mondiala, Brazilia, si s-a calificat in sferturile de finala dupa un meci in care a fost echipa mai buna si in care sud-americancele nu au reusit sa gaseasca solutiile pentru a reveni. Campioanele nu au evoluat la capacitate maxima, iar evolutia lor nu a fost suficienta pentru a trece de europence, care s-au impus cu scorul de 25-22", noteaza si cei de la planet-handball.com.

Romania obtine o calificare fantastica in sferturile Campionatului Mondial de handbal

Romania a obtinut o calificare splendida in sferturile de finala ale Campionatului Mondial de handbal feminin dupa o victorie de exceptie in fata detinatoarei trofeului, Brazilia, scor 25-22.

In urma acestui rezultat, "tricolorele" si-au asigurat calificarea la turneul preolimpic de anul viitor.

Campionatul Mondial de Handbal: Romania si-a aflat adversara din sferturi

Pentru un loc in semifinale, Romania se va lupta in sferturi cu gazda Mondialului, Danemarca, intr-un meci ce va fi transmis in direct pe site-ul Ziare.com miercuri seara.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Romania Brazilia hanbal victorie, #Romania victorie Brazilia Mondial handbal, #Romania rezultate Campionat Mondial handbal , #nationala handbal