Reactia lui Gheorghe Tadici dupa eliminarea Romaniei de la Campionatul Mondial - ce probleme a depistat

Miercuri, 13 Decembrie 2017, ora 15:00
8809 citiri
Reactia lui Gheorghe Tadici dupa eliminarea Romaniei de la Campionatul Mondial - ce probleme a depistat
Foto: Hepta.ro

Fostul selectioner Gheorghe Tadici a vorbit despre eliminarea suferita de echipa nationala de handbal a Romaniei inca din optimile de finala ale Campionatului Mondial.

Contactat de Ziare.com, Tadici a spus ca Martin Ambros este un antrenor bun, insa s-a intrebat daca ibericul are timp sa se ocupe cum trebuie de echipa Romaniei, in conditiile in care in paralel pregateste si formatia maghiara Gyor.

"Orice se poate spune, numai ca nu este antrenor bun nu. Rezultatele lui, ca a fost la Itxako, la Gyor sau la nationala Ungariei vorbesc pentru el. Chiar si aici, la nationala Romaniei, are un rezultat bun la Campionatul European de anul trecut.

Daca este sa invoci ceva, stai si te intrebi cat are el timp de echipa nationala, in special de selectie, atat timp cat este si la Gyor, intr-o alta tara, intr-o alta cultura, in alt campionat, cu o alta mentalitate si lucreaza cu spuma handbalului din Europa si Brazilia. Aici este problema, cat are el timp sa se ocupe in afara perioadelor de pregatire centralizata. Intrebarea nu este insa noua, ci din momentul in care l-a numit. Insa nu poate sa conteste nimeni ca este un antrenor bun", a spus Tadici pentru Ziare.com.

De asemenea, Tadici a comentat si felul in care Ambros a facut selectia pentru Campionatul Mondial.

"Eu am mers de fiecare data pe trei portari pentru ca este un post pe care nu ai cum sa faci improvizatie. Apoi, am mers pe jucatoarele cu experienta si valoare. Acum, el la postul de pivot s-a dus cu doua jucatoare, dar una dintre ele era rezerva-rezervei de la Rulmentul... E discutabil acolo daca asta a fost bine. Dar depinde si ce a urmarit, care este filozofia lui sau a secundului Pasca. Am impresia ca acolo s-a consultat cu secundul", a mai spus Tadici.

Echipa nationala a Romaniei a fost invinsa in optimile de finala ale Campionatului Mondial de handbal feminin.

Romania a pierdut in fata Cehiei, scor 27-28, dupa un meci pe care l-a condus aproape in permanenta, dar a incasat golul infrangerii cu trei secunde inainte de final.

Am avut chiar si cinci goluri avans in acest meci, dar nu am reusit sa gestionam cum trebuie momentele cheie. Fetele noastre au suferit nu mai putin de 10 eliminari, ceea ce inseamna ca o treime din meci l-am disputat in inferioritate numerica.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Gheorghe Tadici Romania mondial handbal, #Gheorghe Tadici Ambros Martin , #nationala handbal