Scandal urias la nationala de handbal a Romaniei: Tadici acuza o selectie "pe pile"

Miercuri, 09 Decembrie 2015, ora 15:28
6428 citiri
Scandal urias la nationala de handbal a Romaniei: Tadici acuza o selectie "pe pile"
Foto: Hepta.ro

Nationala feminina de handbal a Romaniei este lovita de un scandal urias dupa infrangerea suferita in fata Spaniei la Campionatul Mondial din Danemarca.

Fostul selectioner al "tricolorelor", Gheorghe Tadici, acuza ca lotul pentru turneul final a fost selectionat "pe pile".

Acesta da ca exemplu selectia Patriciei Vizitiu, jucatoare despre care spune ca n-a prins nici lotul la echipa ei de club in ultima luna, acuzand ca handbaliste care au aratat o forma mult mai buna au fost lasate acasa.

"Domnule, eu va intreb atat: Pe ce criterii a fost selectionata Vizitiu? Doar ca este stangace? Tacalie a jucat bine pe postul ei. Vizitiu, la ultimele patru meciuri oficiale la echipa de club, nu a fost pe foaia de joc, n-a intrat intre cele 16 jucatoare. Cum poate fi selectionata o astfel de jucatoare? N-a jucat deloc in ultima luna, retineti!

Si altceva. Chintoan da in medie, pe meci, cate 7 goluri din actiune. N-a avut loc in lotul de Mondiale nici ea. Domnule, imi pasa de handbalul romanesc, de-asta ma revolt. E si munca mea acolo, munca de doi ani si 7 luni. Unii stau pe mii de euro, iar prostul de Tadici muncea pe nimic", a acuzat Tadici pentru SportNews.ro.

Romania, invinsa de Spania la Campionatul Mondial de handbal dupa o repriza de cosmar

Intrebat daca Vizitiu este prietena cu vedeta nationalei noastre, Cristina Neagu, Tadici a raspuns scurt: "Se spune, da."

In acelasi timp, fostul selectioner nu este de acord cu aducerea antrenorilor straini, despre care spune ca incaseaza foarte multi bani fara a avea rezultate, aratandu-l cu degetul pe Tomas Ryde, actualul tehnician al Romaniei.

"Vin fel si fel de specialisti din afara care stau pe mii de euro. Vestegaard, Mette Klit, si-au luat caciula de euro, nu se uita macar in spate. Vestegaard este acum la echipa Germaniei. A venit sa-si umple basca si a plecat. Antrenorii de la HCM Bucuresti au salarii de circa 10-12.000 de euro pe luna. Stiti cat aveam eu la nationala? Aveam 500 de euro, pe care nu l-am ridicat niciodata. Secunzii aveau cate 200 de euro", mai spune Tadici.

Romania, invinsa de Spania la Campionatul Mondial de handbal: Tadici lanseaza acuzatii grave

Nationala feminina de handbal a Romaniei a pierdut clar, la o diferenta de opt goluri, primul meci "adevarat" de la Campionatul Mondial din Danemarca.

"Tricolorele" au fost invinse de Spania cu scorul de 26-18 dupa o repriza secunda de cosmar.

Calificata in optimi dupa victoriile cu Puerto Rico si Kazahstan, Romania va juca urmatorul meci de la Campionatul Mondial joi seara, cand va da piept cu Norvegia, pentru ca vineri sa intalneaca, in ultimul joc din grupa, invincibila Rusie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#Tadici nationala handbal Romania, #nationala handbal Romania scandal, #Romania Campionat Mondial handbal 2015 , #nationala handbal