Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Selectionerul si ciumpalacii (Opinii)

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Joi, 11 Decembrie 2014, ora 07:23
4000 citiri
Selectionerul si ciumpalacii (Opinii)
Foto: Prosport

Selectionerul nationalei feminine de handbal a Romaniei, Gheorghe Tadici, i-a numit "ciumpalaci care n-au treaba cu sportul" pe cei care au indraznit sa spuna ca, poate, ar trebui sa lase locul altcuiva.

Declaratia a venit dupa partida cu Danemarca, meci in care Romania a ratat dramatic victoria, fiind egalata practic la ultima faza de joc.

Nu este prima data cand selectionerul Tadici are asemenea iesiri fata de cei care il contesta, el fiind chiar recunoscut pentru actiunea refractara sau chiar violenta in fata criticilor.

Asadar, ce e diferit acum? Dupa primele doua meciuri de la Campionatul European, nu oficialii Federatiei sau fostii sportivi au fost cei care l-au criticat pe tehnician, ci suporterii, fanii handbalului, care sunt nemultumiti de evolutia unei echipe care, daca ne uitam macar la numele jucatoarelor, pare ca poate mai mult.

Asadar, simplificand putin, fanii handbalului care nu sunt de acord cu Tadici sunt niste "ciumpalaci care n-au treaba cu sportul".

O declaratie care, in mod normal, ar fi dus la demisia celui in cauza si daca reusea sa castige titlul european, nu doar sa bifeze o calificare in genunchi in faza grupelor principale.

Si totusi, veteranului antrenor i se permite sa continue fara macar o mustrare, de ochii lumii, asa cum i s-a permis de fiecare data sa provoace scandaluri monstru atunci cand nu i-a convenit ceva.

Lucrul cel mai grav din toata acesata situatie este ca Federatia insista sa mizeze pe un antrenor care pare depasit si care n-a mai avut rezultate notabile de o buna bucata de timp.

Intr-o perioada in care ne intrebam tot mai des de ce sportivii nostri nu au mentalitate de invingatori, selectionerul nationalei feminine de handbal isi critica public si in termeni duri jucatoarele dupa fiecare rezultat nefavorabil, refuzand cu obstinatie sa isi recunoasca propriile erori.

Tadici reactioneaza dur dupa remiza cu Danemarca: Sunt contestat de ciumpalaci! De ce sa demisionez?

Joi seara, "tricolorele" vor juca ultimul meci din grupele Euro 2014, in compania Ucrainei. Foarte probabil, ele vor reusi sa invinga si sa se califice, insa vor ajunge in grupele principale cu un singur punct si cu sanse minime de calificare in semifinale.

Si vorbim despre o nationala care are in lot sportive ca Neagu, Ada Nechita, Bradeanu, Ardean sau Ungureanu.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Tadici selectioner Romania, #Tadici Romania handbal, #Romania Euro 2014 handbal , #nationala handbal