Victoria splendida a trei generatii si revansa strainului batjocorit

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Luni, 14 Decembrie 2015, ora 07:03
7416 citiri
Victoria splendida a trei generatii si revansa strainului batjocorit

Nationala feminina de handbal a Romaniei a obtinut cea mai importanta victorie din ultimii ani, reusind sa elimine Brazilia de la Campionatul Mondial din Danemarca. "Tricolorele" s-au calificat in sferturi dupa ce au trecut de detinatoarea trofeului si vor ajunge la turneul preolimpic.

Este, daca vreti, victoria a trei generatii care au reusit in ultimul si cel mai important ceas sa evolueze impreuna ca o echipa.

Avem, in primul rand, veterane ca Aurelia Bradeanu (36 de ani), Paula Ungureanu (35 de ani), cea care a fost si cel mai bun jucator de pe teren, si chiar Vali Ardean-Elisei (33 de ani) sau Ada Nechita (32 de ani), pentru care poate acest Mondial si, de ce nu, Olimpiada de anul viitor ar putea reprezenta cantecul de lebada al unor cariere de exceptie.

Urmeaza sportivele consacrate, aflate in plina forma sportiva, asa cum sunt Cristina Neagu (27 de ani), Melinda Geiger (28 de ani), Oana Manea (30 de ani), Crina Pintea (25 de ani) sau chiar nou-venita in echipa Gabriella Szucs (31 de ani).

In fine, le avem pe tinerele care trebuie sa vina din urma si sa preia din mers stafeta de la veterane, iar in aceasta categorie intra Eliza Buceschi (22 de ani), Gabriela Perianu (21 de ani) sau Ana-Maria Tanasie (20 de ani).

Sunt, asadar, trei generatii destul de distincte, care s-au regasit chiar in momentul in care trebuia, punand impreuna umarul pentru a obtine o calificare nu neaparat istorica, desi Romania n-a mai ajuns in sferturile unui Mondial din 2009 si n-a trecut niciodata de optimi de la schimbarea sistemului de la turneele finale.

Romania obtine o calificare fantastica in sferturile Campionatului Mondial de handbal

Nu in ultimul rand, aceasta victorie splendida reprezinta si revansa selectionerului strain care a fost batjocorit, pur si simplu, in ultimele zile.

Despre Tomas Ryde s-au spus foarte multe lucruri urate, i-au fost comentate deciziile, a fost tinta glumelor pentru modul in care trateaza time-out-urile. Si, cu toate acestea, Romania antrenata de Ryde a invins campioana mondiala en-titre si s-a calificat in sferturile de finala la Mondiale dupa o pauza de sase ani.

Poate ca ar fi momentul ca tehnicianul suedez sa afle ca romanii nu-s buni doar la mistouri, ci si la recunoasterea greselilor si la cerut scuze.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Romania Brazilia handbal, #Romania Mondial handbal 2015, #nationala Romania rezultate Mondial hadbal , #nationala handbal