Dezvaluiri revoltatoare din scandalul de rasism din handbalul romanesc: Doua sportive de top jignite, nicio reactie oficiala

Joi, 11 Februarie 2016, ora 08:08
4447 citiri
Dezvaluiri revoltatoare din scandalul de rasism din handbalul romanesc: Doua sportive de top jignite, nicio reactie oficiala
Foto: Facebook/ HCM Baia Mare

Scandalul urias de rasism din handbalul romanesc intra intr-o noua faza dupa ce clubul HCM Baia Mare a transmis oficial ca o a doua sportiva de top a fost victima a scandarilor in sala de la Zalau, iar oficialii FRH nu au intervenit.

Prin intermediul unui comunicat oficial, cei de la Baia Mare au prezentat versiunea lor asupra desfasurarii evenimentelor revoltatoare. Din aceasta relatare aflam ca nu frantuzoaica Pineau a fost victima scandarilor rasiste, ci si brazilianca Alexandra Do Nascimento.

Oficialii FRH prezenti la partida au asistat cu pasivitate la aceste atacuri, ei refuzand sa intervina.

Iata comunicatul integral al celor de la HCM Baia Mare:

"In timpul meciului de handbal mentionat mai sus jucatoarea Pineau Allison Marie, componenta a echipei HCM Baia Mare (si a nationalei Frantei), a fost tinta unor scandari rasiste din partea unui grup de spectatori din Zalau, in special in minutul 44 - moment in care a fost sanctionata de arbitri jocului cu o eliminare de 2 minute.

Jucatoarea Pineau Allison Marie si-a recunoscut greseala, apoi si-a cerut scuze fata de sportiva Puiu Diana pe care a faultat-o, iar in momentul in care s-a indreptat catre banca de rezerve a fost jignita prin apelativul "Monkey" de catre respectivul grup de suporteri din Zalau, care a imitat sunetele scoase de maimute.

Pineau Allison Marie a avut o discutie pe aceasta tema cu observatorul Federatiei Romane de Handbal, dl. Bogdan Anton Prisecariu (din Iasi), caruia i-a transmis in limba engleza ca nu este normala atitudinea respectivilor suporteri si ca se simte jignita si discriminata.

Din pacate, oficialii meciului nu au luat nicio masura, jignirile la adresa jucatoarei noastre continuand pe parcursul meciului, pana in minutul 54, cand sportiva Pineau Allison Marie a fost descalificata si a parasit sala de joc, plecand la vestiar.

Dupa terminarea meciului, cand o parte din jucatoarele echipei HCM Baia Mare au efectuat exercitii specifice de relaxare, aceiasi spectatori au adresat jigniri identice jucatoarei Do Nascimento Martinez Alexandra Priscila, componenta a echipei HCM Baia Mare si a nationalei Braziliei.

Scandalul de rasism din handbalul romanesc ia amploare: Federatia anunta o ancheta, iar CNCD a intrat "pe fir"

Consideram ca oficialii Federatiei Romane de Handbal (arbitrii si observatorul meciului) ar fi trebuit sa intervina ferm pentru a stopa scandarile rasiste si sa solicite crainicului salii sa faca un anunt in acest sens.

Clubul sportiv Handbal Club Municipal Baia Mare considera ca au fost incalcate grav normele de etica sportiva la meciul HC Zalau - HCM Baia Mare, motiv pentru care solicita Federatiei Romane de Handbal sa examineze cu responsabilitate evenimentele care au avut loc si sa ia masurile necesare conform regulamentelor in vigoare.

Scandal de rasism in sportul romanesc: O jucatoare de top lanseaza acuzatii serioase

Totodata, Handbal Club Municipal Baia Mare solicita Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, care s-a autosesizat in acaest caz, sa ia masurile legale care se impun impotriva celor vinovati, tinand cont de faptul ca organizatorul meciului HC Zalau - HCM Baia Mare din data de 9 februarie 2016 a fost clubul sportiv Handbal Club Zalau."

Reactie incredibila in scandalul de rasism din handbalul romanesc: Mai rai ca animalele

Alexandra Do Nascimento are 34 de ani si este componenta a nationalei Braziliei, in tricoul careia a castigat Campionatul Mondial din 2013.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#scandal rasism handbal Romania, #Baia Mare Zalau rasism handbal, #scandal rasism sport , #stiri HCM Baia Mare