Kovalainen, cel mai bun in antrenamente la Istanbul

Vineri, 05 Iunie 2009, ora 17:15
1027 citiri
Kovalainen, cel mai bun in antrenamente la Istanbul

Heikki Kovalainen a stabilit in mod surprinzator cel mai bun timp in a doua sesiune de antrenamente libere de la Istanbul, devansandu-i pe Fernando Alonso si Robert Kubica.

Ultima sesiune de antrenamente libere de vineri de la Istanbul a produs cateva surprize in fruntea plutonului, dupa ce Heikki Kovalainen a obtinut la mustata prima pozitie in clasament.

Clasat doar pe locul 10 in cursul diminetii, pilotul echipei McLaren l-a devansat cu numai 0.006 secunde pe ocupantul celui de-al doilea loc, Fernando Alonso. Spaniolul a utilizat in aceasta dupa-amiaza si sistemul KERS, pentru ca Renault sa poata lua o decizie in privinta utilizarii tehnologiei in acest weekend.

O alta surpriza a fost consemnata de Robert Kubica, pilotul echipei BMW-Sauber reusind un excelent loc 3, contrar tuturor asteptarilor si a evolutiilor recente ale germanilor. La randul lor, cei de la Williams au avut o evolutie apreciata in Turcia, Kazuki Nakajima si Nico Rosberg ocupand la final locurile 4 si, respectiv, 7.

Sebastian Vettel a efectuat doar 4 tururi in cursul acestei dupa-amiazi ca urmare a unor probleme tehnice, insa chiar si in aceste conditii pilotilor echipei Red Bull Racing a obtinut locul 5, pozitionandu-se in fata lui Jarno Trulli. La fel ca si dimineata, Brawn GP a facut teste pentru cursa de duminica, Rubens Barrichello si Jenson Button obtinand locurile 8 si, repsectiv, 12.

Mark Webber si Nelson Piquet Jr au incheiat topul primilor 10 piloti, in timp ce Ferrari nu a mai repetat performantele de dimineata. Astfel, Felipe Massa a terminat pe locul 11, in timp ce Kimi Raikkonen a stabilit doar al 15-lea timp al zilei. Pe langa Button, intre cei doi s-au intercalat si Lewis Hamilton si Timo Glock, McLaren avand astfel evolutii inconstante prin cei doi piloti ai sai.

Nick Heidfeld a ocupat locul 16, in timp ce Force India a reusit din nou sa treaca in fata celor de la Toro Rosso, demonstrand inca o data ca promovarea in Q2 de la Monaco nu a fost un simplu accident.

Ultima sesiune de antrenamente libere de la Istanbul se va desfasura sambata cu incepere de la ora 11:00 (ora Romaniei).

Cititi mai multe pe Automarket.ro

Ce bombă în Formula 1: echipa Red Bull e pe cale să fie părăsită de "cel mai mare om din istoria F1"
Ce bombă în Formula 1: echipa Red Bull e pe cale să fie părăsită de "cel mai mare om din istoria F1"
Red Bull ar putea să fie nevoită să se descurce fără artizanul succeselor din ultimii ani. Echipa de Formula 1 este în mijlocul unui scandal. BBC Sport scrie că inginerul șef al Red...
Telefonul dezvoltat de Motorola în parteneriat cu Formula 1, așteptat să aducă o mulțime de funcții AI
Telefonul dezvoltat de Motorola în parteneriat cu Formula 1, așteptat să aducă o mulțime de funcții AI
În urmă cu două luni, Motorola a postat un teaser pentru Moto X50 Ultra, un smartphone dezvoltat în parteneriat cu Formula 1. Compania a abordat, în special, funcționalitățile AI ale noului...
#Heikki Kovalainen, #antrenamente libere Istanbul, #Marele Premiu Turcia, #formula 1 , #Robert Kubica