Duckadam a trecut cu bine peste "noaptea cea mai grea"

Miercuri, 26 Septembrie 2012, ora 13:46
1886 citiri
Duckadam a trecut cu bine peste "noaptea cea mai grea"

Sotia lui Helmuth Duckadam a declarat miercuri ca starea sotului ei dupa operatie este buna, acesta coborand la marginea patului si mancand ceva usor.

"Se simte bine, a trecut noaptea cea mai grea, dimineata a reusit sa manance ceva usor, suntem multumiti si increzatori" , a spus sotia lui Duckadam la iesirea din spital.

Medicii sunt optimisti in privinta evolutiei postoperatorii a lui Duckadam.

Presedintele de onoare al FC Steaua Bucuresti, Helmuth Duckadam, a fost operat marti la Spitalul de Urgenta Floreasca de catre o echipa condusa de medicul Serban Bradisteanu, seful Clinicii de chirurgie cardiovasculara a Spitalului Floreasca.

Operatia a durat aproape noua ore si a vizat eliminarea unui anevrism arterial, in care se aflau si doua stenturi de la operatii mai vechi, precum si montarea unei proteze vasculare, cu rolul de refacere a fluxului arterial.

"A fost o operatie lunga, dificila. Am scos toate improvizatiile care au fost facute la nivelul membrului superior. Asteptam evolutia pentru aceasta noapte", declara medicul Serban Bradisteanu.

Intrebat de ce operatia a durat atat de mult, medicul a explicat: "A fost o zona extrem de dificila anatomic, prin faptul ca era un anevrism abolut gigant si niste stenturi trombozate si puse in pozitii nepotrivite. Au trebuit scoase, a fost o operatie dificila tehnic. Nu se putea face altfel decat din aproape in aproape, pentru ca totul era fibrozat, stenozat. Am incercat sa rezolvam radical totul, am rezolvat tot ce trebuia rezolvat".

Potrivit lui Bradisteanu, recuperarea lui Duckadam ar putea dura saptamani. "Depinde si de dansul, sa vedem, asteptam evolutia ulterioara. (...) Sper sa se recupereze rapid, pentru ca este un sportiv, e foarte musculos, iar cu moralul sta neasteptat de bine. Banuiesc ca nici nu a fost constient de gravitate. El a fost cel mai optimist", a mai spus medicul.

Serban Bradisteanu a adaugat ca Duckadam va urma un tratament anticoagulant si, de asemenea, va trebui scazut colesterolul. Medicul a precizat ca pacientul este si "usor diabetic". "Un diabet tip II, va trebui sa se ingrijeasca, fara discutie", a precizat medicul.

Operatia a fost programata initial pentru luni, insa pentru ca au fost descoperite noi leziuni in urma unei investigatii angio-RMN, s-a impus amanarea cu o zi a interventiei.

Fostul portar a fost internat in 19 septembrie la Spitalul de Urgenta Floreasca, fiind supus unor investigatii complexe in vederea interventiei chirurgicale.

Diagnosticul pus initial de medici in cazul Duckadam a fost insuficienta arteriala acuta la bratul drept, ceea ce inseamna ca un segment al arterei este infundat, iar sangele nu mai circula asa cum ar trebui, in aceasta zona formandu-se cheaguri care preseaza asupra vaselor. Totodata, a existat riscul ca in orice moment un cheag sa se desprinda si sa se indrepte catre inima, spuneau specialistii.

Interventia chirurgicala era absolut necesara in cazul fostului portar din cauza deformarii bratului, dupa ce pe artera axilara s-a format un anevrism masiv de 9 pe 8 centimetri, care continea in interior multiple cheaguri de sange. Acest lucru a cauzat o inflamatie mare la nivelul umarului, anevrismul cuprinzand si structuri nervoase. Medicii spuneau ca eliminarea acestor cheaguri este absolut necesara, pentru ca, in caz contrar, exista pericolul unui accident vascular cerebral.

Helmuth Duckadam a fost internat pe 7 septembrie la Sectia de Chirurgie Cardiocasculara din Constanta cu diagnosticul "insuficienta arteriala acuta la antebratul drept". Acesta a fost externat o zi mai tarziu, dupa ce a suferit un interventie la antebrat. La mai putin de o saptamana, in 13 septembrie, Duckadam a fost din nou internat,din cauza durerilor, dar de acea data, la Spitalul Militar din Capitala.

Duckadam avea aceasta suferinta inca din 1986, la doar doua luni dupa ce a castigat cu Steaua Cupa Campionilor Europeni la Sevilla, intrand in Cartea Recordurilor pentru ca a aparat patru penalty-uri.

In 2009, fostul portar al echipei Steaua a suferit o operatie de inlocuire a unui vas de sange la mana dreapta, la Timisoara.

Duckadam a mai castigat cu Steaua doua titluri de campion si o Cupa a Romaniei. A jucat 133 de meciuri in prima liga si a avut doua selectii la echipa nationala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Duckadam operatie mana, #Duckadam recuperare operatie, #Duckadam Steaua operatie , #Steaua