Replica Ambasadei Suediei la criticile ministrului Comunicatiilor: Herta Muller a primit Premiul Nobel pentru Literatura

Duminica, 10 Februarie 2019, ora 17:37
8570 citiri
Replica Ambasadei Suediei la criticile ministrului Comunicatiilor: Herta Muller a primit Premiul Nobel pentru Literatura
Foto: Arhiva Facebook/Ambasada Suediei la Bucuresti

Ambasada Suediei la Bucuresti i-a dat o replica, duminica, ministrului Comunicatiilor, Alexandru Petrescu, care a criticat diplomatii acestei tari pentru ca se intereseaza de bugetul Romaniei in loc sa se uite in ograda proprie.

Disputa a inceput, vineri, cand Ambasada Suediei la Bucuresti a postat un mesaj referitor la adoptarea bugetului in Romania.

"In Suedia, proiectul de lege a bugetului trebuie sa fie intotdeauna prezentat cel tarziu la 15 noiembrie. Scopul termenului-limita este de a asigura ca exista timp inainte de inceperea noului an fiscal pentru a se lua deciziile oficiale necesare pentru a continua activitatile guvernamentale", a transmis vineri, pe Facebook, Ambasada Suediei la Bucuresti.

In replica, sambata, ministrul Comunicatiilor, Alexandru Petrescu, i-a ironizat pe diplomatii acestei natiuni si i-a invitat sa se mai uite in ograda proprie, facand referire la scandalul sexual din Comitetul pentru Premiul Nobel, din cauza caruia nu a fost acordata distinctia pentru Literatura in 2018.

Iata ca, duminica, Ambasada Suediei a revenit cu un nou mesaj pe Facebook:

"In urma cu 10 ani, Premiul Nobel pentru Literatura i-a fost acordat Hertei Muller, o scriitoare romano-germana. Nascuta in Nitchidorf (judetul Timis), limba sa nativa este germana. Ea a primit recunoastere internationala inca de la inceputul anilor 1990, iar lucrarile sale au fost traduse in mai mult de 20 de limbi. Muller s-a remarcat prin descrierea efectelor pe care le are violenta, cruzimea si teroarea, actiunea romanelor sale fiind plasata de multe ori in timpul Romaniei Socialiste, care se afla sub regimul represiv al lui Nicolae Ceausescu, pe care l-a trait pe propria piele.

In 2009, Academia Suedeza a anuntat ca i-a acordat acesteia Premiul Nobel pentru Literatura si a descris-o ca o femeie care a reusit sa redea lumea celor deposedati, laudand-o pentru modul in care a combinat poezia cu franchetea prozei. In decembrie 2009, a primit premiul de la Majestatea sa Regele Carl XVI Gustaf al Suediei, in cadrul unei ceremonii care a avut loc la Sala de Concerte a Primariei din Stockholm", a scris pe Facebook Ambasada Suediei la Bucuresti.

In doar doua ore de la publicare, mesajul a strans peste 900 de reactii si 80 de distribuiri.

Reamintim ca proiectul de buget pe 2019 trebuie sa fie gata din luna noiembrie a anului trecut, dar Guvernul l-a prezentat abia zilele trecute.

Calendarul dezbaterilor pe buget

Conducerea Parlamentului a aprobat, sambata, calendarul dezbaterii bugetului de stat pe 2019. Amendamentele vor fi depuse pana luni, la ora 12.00, iar votul final este programat vineri.

Potrivit programului de dezbatere si adoptare a bugetului de stat pe anul 2019, aprobat in sedinta Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului, parlamentarii vor putea depune amendamente pana luni, la ora 12.00, urmand ca pana la ora 14.00 acestea sa fie centralizate.

Comisiile de specialitate din Parlament vor da avize luni, de la ora 15.00.

Marti si miercuri comisiile de buget-finante din Senat si Camera Deputatilor vor elabora rapoartele, acestea urmand a fi depuse la Birourile permanente reunite miercuri, la ora 15.00.

Sedinta comuna a celor doua camere ale Legislativului pentru dezbaterea si adoptarea proiectului bugetului de stat pe 2019 va incepe miercuri, la ora 16.00.

Votul final este programat vineri.

T.B.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#replica ambasada suedia ministrul comunicatiilor, #ambasada suedia herta muller, #ambasada suedia premiul nobel , #Nobel Literatura