Flori Dinu, directorul Hexi Pharma, ridicata de politisti si dusa la Parchet (surse)

Vineri, 27 Mai 2016, ora 20:06
4558 citiri
Flori Dinu, directorul Hexi Pharma, ridicata de politisti si dusa la Parchet (surse)
Foto: B1 TV

Flori Dinu, directorul firmei Hexi Pharma, a fost ridicata de politisti, vineri, si dusa la Parchetul instantei supreme.

Surse judiciare citate de News.ro spun ca ea va fi audiata in calitate de suspect in dosarul dezinfectantilor.

Anchetatorii au facut perchezitii, joi, la sediul din Capitala al firmei Hexi Pharma, de unde au ridicat documente si medii de stocare a datelor.

Perchezitiile au fost facute dupa ce fosta sotie a patronului Hexi Pharma, Laura Georgescu, a declarat ca in calculatorul lui Dan Condrea si in cel al lui Flori Dinu erau liste cu numele unor persoane care ar fi primit bani pentru ca afacerile firmei sa fie protejate.

Citeste mai multe despre declaratiile fostei sotii a lui Dan Condrea

Totodata, audierea lui Flori Dinu ar putea avea legatura si cu dezvalurile facute de un medic microbiolog pentru Tolo.ro. Acesta a spus ca aproape toate firmele de biocide dadeau bani pentru a castiga contracte cu spitalele, dar Hexi Pharma platea mai mult.

Medicul, care a lucrat zece ani la Institutul Cantacuzino, iar alti zece intr-un spital de urgenta din Bucuresti, a relatat pentru sursa citata o intalnire cu Flori Dinu.

Doctorul spune ca directorul Hexi Pharma l-a intrebat cat a oferit firma Anios pentru a obtine un contract, iar apoi i-a spus ca ofera dublu si a dus mana la geanta pentru a scoate plicul cu bani.

Vezi mai multe detalii despre acuzatiile medicului si cum se apara Flori Dinu

Intrebat de unde stia ca Flori Dinu avea un plic in geanta, medicul a afirmat: "Pentru ca asa se lucreaza in licitatiile din spitale pe dezinfectanti, cu plicul".

Medicul a mai dezvaluit ca directorul general de spital primeste cel mai mult din valoarea contractului, in anumite cazuri chiar 30% din acesta. Asta inseamna cateva zeci de mii de euro pentru un contract.

"Directorul general al unui spital primeste si 30% din contractul pe dezinfectanti. Insa o parte din bani ii da mai departe protectorului politic, pentru cheltuieli de partid", spune medicul.

Potrivit acestuia, alaturi de directorul general al spitalului, primesc bani si directorul medical (5%-10%), presedintele comisiei de licitatie, seful de la achizitii, epidemiologul, directorul economic si asistenta-sefa. Aceasta din urma este o persoana foarte importanta in sectie, cu rolul de a gestiona eventualele plangeri ale medicilor sau chiar de a-i determina sa faca referate pozitive pentru firma respectiva de antiseptice.

Citeste mai multe despre dezvalurile pe care Hexi Pharma anunta ca le va face in legatura cu sistemul de sanatate

In replica, Flori Dinu a sustinut ca ceea ce povesteste medicul nu s-a intamplat si ca este vorba despre o calomnie.

"Contextul descris nu imi suna cunoscut in niciun fel, nu s-a intamplat nici macar partial, este o calomnie sau o inventie. Daca exista aceasta doamna doctor, o rog insistent sa mearga sa depuna marturie la Parchet", a precizat Flori Dinu pentru B1 TV.

Vezi acuzatiile pe care le aduc procurorii in dosarul Hexi Pharma: Dezinfectanti diluati in peste 150 de spitale

Numele companiei Hexi Pharma este implicat intr-un scandal privind dezinfectantii vanduti de aceasta firma si folositi in spitale, care au fost puternic diluati.

Patronul companiei, Dan Condrea, si-a pierdut viata duminica, in urma unui accident rutier.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Flori Dinu politie, #Flori Dinu audiata , #Flori Dinu