Directorul Hexi Pharma, acuzat ca a dat mita medicilor pentru contracte cu spitalele: E o calomnie! (Video)

Joi, 26 Mai 2016, ora 12:26
7091 citiri
Directorul Hexi Pharma, acuzat ca a dat mita medicilor pentru contracte cu spitalele: E o calomnie! (Video)
Foto: B1 TV

Directorul general Hexi Pharma, Flori Dinu, sustine ca nu a oferit niciodata spaga vreunui medic in numele firmei pe care o conduce, pentru a obtine contracte cu spitalele.

"Nu ma vad vreodata in viata mergand sa ofer mita vreunui medic in numele Hexi", a declarat Flori Dinu pentru B1 TV.

Precizarile vin dupa ce un medic microbiolog a dezvaluit pentru Tolo.ro ca aproape toate firmele de biocide dadeau bani pentru a castiga contracte cu spitalele, dar Hexi Pharma platea mai mult.

Medicul, care a lucrat zece ani la Institutul Cantacuzino, iar alti zece intr-un spital de urgenta din Bucuresti, a relatat pentru sursa citata o intalnire cu Flori Dinu.

Doctorul spune ca directorul Hexi Pharma l-a intrebat cat a oferit firma Anios pentru a obtine un contract, iar apoi i-a spus ca ofera dublu si a dus mana la geanta pentru a scoate plicul cu bani.

Intrebat de unde stia ca Flori Dinu avea un plic in geanta, medicul a afirmat: "Pentru ca asa se lucreaza in licitatiile din spitale pe dezinfectanti, cu plicul".

Medicul a mai dezvaluit ca directorul general de spital primeste cel mai mult din valoarea contractului, in anumite cazuri chiar 30% din acesta. Asta inseamna cateva zeci de mii de euro pentru un contract.

"Directorul general al unui spital primeste si 30% din contractul pe dezinfectanti. Insa o parte din bani ii da mai departe protectorului politic, pentru cheltuieli de partid", spune medicul.

Potrivit acestuia, alaturi de directorul general al spitalului, primesc bani si directorul medical (5%-10%), presedintele comisiei de licitatie, seful de la achizitii, epidemiologul, directorul economic si asistenta-sefa. Aceasta din urma este o persoana foarte importanta in sectie, cu rolul de a gestiona eventualele plangeri ale medicilor sau chiar de a-i determina sa faca referate pozitive pentru firma respectiva de antiseptice.

Citeste mai multe despre dezvalurile pe care Hexi Pharma anunta ca le va face in legatura cu sistemul de sanatate.

In replica, Flori Dinu a sustinut ca ceea ce povesteste medicul nu s-a intamplat si ca este vorba despre o calomnie.

"Contextul descris nu imi suna cunoscut in niciun fel, nu s-a intamplat nici macar partial, este o calomnie sau o inventie. Daca exista aceasta doamna doctor, o rog insistent sa mearga sa depuna marturie la Parchet", a precizat Flori Dinu pentru B1 TV.

Jurnalistul Catalin Tolontan a avut si el o reactie, joi, la afirmatiile directorului Hexi Pharma: "A raspuns ceea ce a putut sa raspunda. Traim intr-o tara libera, in care ne putem informa publicul in continuare".

Vezi acuzatiile pe care le aduc procurorii in dosarul Hexi Pharma: Dezinfectanti diluati in peste 150 de spitale

Numele companiei Hexi Pharma este implicat intr-un scandal privind dezinfectantii vanduti de aceasta firma si folositi in spitale, care au fost puternic diluati.

Patronul companiei, Dan Condrea, si-a pierdut viata duminica, in urma unui accident rutier.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#director Hexi Pharma mita medic, #Hexi Pharma mita contracte, #Hexi Pharma mita medic partide , #dezinfectanti