Scandalul dezinfectantilor: Synevo Romania neaga ca a trimis produse Hexi Pharma in Bulgaria

Miercuri, 18 Mai 2016, ora 11:07
2867 citiri
Scandalul dezinfectantilor: Synevo Romania neaga ca a trimis produse Hexi Pharma in Bulgaria
Foto: Ziare.com

La cateva zile dupa ce presa a dezvaluit ca produsele Hexi Pharma au ajuns peste granita, in Bulgaria, in laboratoare Synevo, filiala din Romania sustine ca nu a distribuit in tara vecina dezinfectante romanesti.

Reprezentantii laboratoarelor Synevo Romania nu spun ca dezinfectantii Hexi Pharma nu ar fi ajuns in Bulgaria, ci doar ca nu au fost trimisi de ei.

Scandalul dezinfectantilor: Produsele Hexi Pharma au ajuns si peste granita (Video)

Intr-un comunicat de presa, Synevo Romania arata ca face parte dintr-o retea internationala, care activeaza in 11 tari. Fiecare filiala din cadrul grupului gestioneaza individual achizitia de materiale dezinfectante.

Astfel, Synevo Romania sustine ca nu a distribuit produse Hexi Pharma catre Synevo Bulgaria si ca respectivul contract a fost facut direct intre cei din Bulgaria si compania din Romania.

Reprezentantii laboratorului din tara noastra precizeaza ca printre furnizorii de dezinfectante s-a numarat si Hexi Pharma si ca pe 3 mai au decis incetarea colaborarii cu firma respectiva, chiar daca produsele au fost insotite de avizul Ministerului Sanatatii din Romania si de declaratia de conformitate.

In comunicat, acestia au precizat ca "procedura de recoltare in centrele Synevo Romania se desfasoara conform unui protocol bine stabilit, astfel incat pacientii nu au intrat in niciun moment in contact cu produsele Hexi Pharma".

Amintim ca in urma cu cateva zile o noua investigatie realizata de jurnalistii Mirela Neag, Razvan Lutac si Catalin Tolontan a scos la iveala faptul ca produsele Hexi Pharma au ajuns in laboaratoare Synevo din Bulgaria. Ziaristii au confirmat informatia de la un reprezentant al laboratorului din tara vecina.

Mariana Colcigeanu, director de vanzari si marketing la Synevo Romania, a precizat pentru sursa citata ca in Bulgaria a ajuns un singur lot in urma cu doi ani.

"Am vorbit cu colegul meu pe Balcani si mi-a confirmat ca intr-adevar am dat si in Bulgaria. Dar acum doi ani, un singur lot", a spus aceasta.

Scandalul Hexi Pharma a izbucnit dupa ce Catalin Tolontan a dezvaluit in Gazeta Sporturilor ca dezinfectantii furnizati spitalelor au concentratii mai mici decat cele inscrise pe eticheta. Printre consecintele acestor dezvaluiri amintim demisia ministrului Patriciu Achimas Cadariu, dar si deschiderea unui dosar penal si controale inopinate in mai multe spitale din tara.

Scandalul dezinfectantilor diluati E oficial: Achimas Cadariu si-a dat demisia de la Ministerul Sanatatii

Noua varianta pentru Ministerul Sanatatii - surse Ziare.com

A.G.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Synevo produse Hexi Pharma, #Synevo scandal dezinfectanti, #Synevo Bulgaria dezinfectanti Hexi , #dezinfectanti