Concedieri la Hidroservurile detinute de Hidroelectrica - 600 de angajati dati afara in 2013

Joi, 07 Martie 2013, ora 16:01
2711 citiri
Concedieri la Hidroservurile detinute de Hidroelectrica - 600 de angajati dati afara in 2013
Foto: focus-energetic.ro

Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, aflata in insolventa, va incepe vineri un program de concediere a 600 de angajati din Hidroservuri, reprezentand aproape un sfert din numarul total de angajati ale acestor filiale de servicii si mentenanta ale producatorului de electricitate.

"Vor incepe maine (vineri - n.r.) disponibilizari la Hidroservurile Slatina, Valcea si Portile de Fier, care sunt acum cele mai vocale. Sa nu strige prea tare vreunul sa faca pneumonie si sa nu intre in faliment direct", a afirmat reprezentantul Euro Insol, Remus Borza, intr-o conferinta de presa.

Angajatii Hidroserv protesteaza fata de concedieri. 500 de angajati vor fi dati afara in 2013 - UPDATE

Cele opt Hidroservuri controlate de Hidroelectrica au in total 2.500 de angajati.

Potrivit lui Borza, de vineri pana in luna iunie vor fi concediate 300 de persoane, iar pana la sfarsitul anului isi vor mai pierde locurile de munca din Hidroservuri alti 300 de angjati.

Pentru a fi rentabile, Hidroservurile ar trebui sa ramana cu aproximativ 1.200 de salariati, a precizat reprezentantul Euro Insol.

In timpul conferintei de presa, la intrarea in sediul Hidroelectrica, un numar de 150 de sindicalisti din Hidroelectrica protestau impotriva acestei decizii, sustinand ca vor sa munceasca si ca nu si-au incasat salariile.

Borza a adaugat ca responsabilitatea platii salariilor nu apartine Hidroelectrica, ci Hidroservurilor.

"Nu Hidroelectrica trebuie sa le plateasca salariile, ci Hidroservurile. Este o chestiune de management defectuos la Hidroservuri. Hidroelectrica este in insolventa si din cauza lor. Daca angajatii Hidroservurilor vor sa muncesca intr-adevar, ii asigur ca au unde. Dar sa nu confundam munca cu pomana", a adaugat Borza.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că un parteneriat între București și Abu Dhabi ar avea ca prioritate modernizarea Aeroportului Otopeni, a porturilor și a infrastructurii...
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Cântărețul Mihai Trăistariu are câteva apartamente pe care le închiriază pe litoralul românesc, la Mamaia, drept pentru care artistul a anunțat că își dorește să angajeze o cameristă...
#concedieri angajati Hidroserv, #concedieri Hidroserv Hidroelectrica, #Borza concedieri angajari Hidroserv , #angajati