Administratorul judiciar al Hidroelectrica: Demisionez daca nu primesc 3,2 mil. euro. Plus TVA

Joi, 29 Mai 2014, ora 15:02
4313 citiri
Administratorul judiciar al Hidroelectrica: Demisionez daca nu primesc 3,2 mil. euro. Plus TVA
Foto: Digi 24

Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica, a declarat, joi, ca va demisiona din aceasta functie daca Adunarea Creditorilor nu ii va aproba, peste o saptamana, onorariul cerut, de 3,2 milioane de euro plus TVA.

"Daca nu mi se aproba onorariul nici saptamana viitoare, imi voi depune mandatul. Trebuie sa apar aceasta profesie. Nu pot face munca patriotica", a spus Borza.

Potrivit acestuia, legislatia din domeniul insolventei prevede onorarii intre 3% si 10% din sumele distribuite creditorilor, iar el, in primul mandat de administrator judiciar al Hidroelectrica, a incasat doar 0,22%.

Directori noi la Hidroelectrica - cine este cel mai tanar sef din istoria companiei

"Aceasta spre deosebire de administratorul judiciar de la RAAN, care incaseaza 4%, si de cel de la Oltchim, care are 5%", a completat Borza.

Borza: Hidroelectrica va iesi din insolventa in mai-iunie anul viitor

El a mai spus ca acest mandat al sau va fi mai lung decat primul, care a durat un an, si mult mai complicat.

"Hidroelectrica va iesi din insolventa abia in mai-iunie anul viitor, in principal din cauza litigiilor pe care le avem cu baietii destepti din energie carora le-am reziliat contractele", a explicat Borza.

Remus Borza a fost achitat in dosarul Hidroelectrica

Adunarea Creditorilor Hidroelectrica a decis, in sedinta de miercuri, amanarea cu o saptamana a votului privind stabilirea unui onorariu de performanta de 3,2 milioane de euro plus TVA pentru intreaga procedura de insolventa a companiei, solicitat de Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica, a declarat, joi, Gabriel Dumitrascu, administratorul special al companiei.

"Am amanat cu o saptamana discutia pentru a conveni o unica solutie optima care sa ne dea confortul ca toata procedura de inchidere a insolventei va fi irevocabila. Avem nevoie de unanimitate pentru a da un semnal ca actionarii si creditorii au toata increderea in administratorul judiciar", a spus Dumitrascu.

Administratorul judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, a convocat, miercuri, Adunarea Generala a Creditorilor, singurul punct de pe ordinea de zi fiind aprobarea unui onorariu de performanta de 3,2 milioane de euro, la care se va adauga TVA, pentru intreaga procedura de insolventa a companiei, potrivit convocatorului sedintei.

Hidroelectrica s-a aflat pentru prima data in insolventa in perioada 20 iunie 2012-26 iunie 2013.

Bonus de peste 2 milioane de euro la prima iesire din insolventa

Euro Insol a incasat bonusul de 2.265.538 de euro la iesirea companiei din insolventa in data de 26 iunie 2013.

Curtea de Apel Bucuresti a dispus, la finele lunii februarie 2014, reintoarcerea companiei in insolventa, dupa ce procesul de inchidere a insolventei a fost contestat in instanta.

In sedinta din 7 mai 2014, creditorii Hidroelectrica au amanat reconfirmarea onorariului de 2.265.538 euro. Totodata, ei au aprobat onorariul fix de 50.000 de euro pe luna plus TVA.

Printre creditorii Hidroelectrica se numara: Ministerul Economiei, Nuclearelectrica, Administratia Nationala Apele Romane, ING, Banca Comerciala Romana, BRD Groupe Societe Generale, Citi Bank si Unicredit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
#Remus Borza bonus demisie, #Remus Borza Hidroelectrica bonus performanta , #insolventa