Ce a dus la cererea insolventei Hidroelectrica

Luni, 18 Iunie 2012, ora 21:48
2491 citiri
Ce a dus la cererea insolventei Hidroelectrica

Consiliul de Administratie a decis sa solicite intrarea in insolventa a Hidroelectrica din cauza piederilor inregistrate de companie in 2011 si in primele cinci luni ale acestui an, a scaderii cifrei de afaceri si a cresterii datoriilor cu termen scadent de plata mai mare de 90 de zile.

"Din cauza secetei prelungite de la sfarsitul anului 2011 si inceputul anului 2012, care a avut ca efect diminuarea in 2011 a cifrei de afaceri a societatii Hidrolectrica cu 10%, a pierderilor rezultate in urma diferentelor de curs valutar si a deprecierii monedei nationale, a reducerii fluxurilor de numerar cu peste 27% in anul 2012, a cresterii datoriilor cu termen scadent de plata mai mare de 90 de zile la 470 milioane de lei, a pierderii financiare inregistrate (in 2011 de 121 milioane de lei si pe primele cinci luni din 2012 de 112 milioane de lei) SC Hidroelctrica SA a hotarat in sedinta Consiliului de Administratie din 15 iunie 2012 sa inainteze Tribunalului Bucuresti cererea de intrare in procedura generala a insolventei, in scopul reorganizarii activitatii conform unui plan de reorganizare ce va fi aprobat in conditiile Legii 85/2006, la finalizarea caruia societate sa iasa din procedura insolventei si sa isi continue activitatea comerciala fara supravegherea autoritatii judecatoresti", se arata intr-un comunicat transmis luni de Hidroelectrica si semnat de presedintele Consiliului de Administratie, Remus Vulpescu.

In comunicat se mentioneaza ca toate contractele vor fi continuate "in conditii de eficienta, transparenta si legalitate".

"Dorim sa asiguram si pe aceasta cale toti partenerii nostri comerciali, clienti, furnizori si institutii financiare de derularea in continuare a tuturor contractelor in conditii de eficienta, transparenta si legalitate, urmarind cresterea si exploatarea in siguranta a capacitatilor de productie concomitent cu pastrarea locurilor de munca pentru cei peste 5.000 de angajati si imbunatatirea indicatorilor financiar-contabili ai companiei", se mai arata in comunicat.

Potrivit avocatului Gheorghe Piperea, unul dintre efectele cererii formulate de Hidroelectrica de intrare in insolventa este acela ca toate contractele incheiate de societate cu "baietii destepti" vor fi, de pe 20 iunie, lovite de prezumtia de frauda si vor fi anulate, nu reziliate.

Piperea sustine ca un alt efect al acestei cereri de deschidere a procedurii este ca toate contractele incheiate de Hidroelectrica in urma cu trei ani, inclusiv contractele cu baietii destepti, vor fi, de pe 20 iunie, lovite de prezumtia de frauda si vor fi anulate.

Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) a precizat, printr-un comunicat, ca decizia de intrare in insolventa a Hidroelectrica a fost luata de Consiliul de Administratie (CA) al societatii si ca ministerul nu interfereaza in niciun fel in procedurile judiciare.

"Hotararea privind cererea de intrare in insolventa a fost luata de Consiliul de Administratie al societatii SC Hidroelectrica SA, iar MECMA, in calitate de actionar, nu interfereaza in niciun fel in procedurile judiciare in care sunt implicate societatile comerciale cu capital de stat pentru a nu influenta in niciun mod instantele de judecata", se arata in comunicatul ministerului Economiei.

Hidroelectrica SA a depus in 15 iunie, la Tribunalul Bucuresti, o cerere prin care solicita intrarea in insolventa. Tribunalul Bucuresti va lua in discutie miercuri cererea formulata de Hidroelectrica SA de intrare in insolventa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#Hidroelectrica, #Remus Vulpescu, #insolventa Hidroelectrica , #insolventa